Θρυλικός Μανόλο Πήρε το χάλκινο στο επί κοντώ στους Ολθμπιακούς

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ με άλμα στα 5.90μ., το πρώτο ολυμπιακό της καριέρας του.

Θυμίζουμε ότι μέσα στο 2024 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού και ανέβασε το πανελλήνιο ρεκόρ από το 5.91 στο 5.93, ενώ για πρώτη φορά έβαλε τον πήχη και στα 6.00. Το καλύτερο το φυλούσε στο Παρίσι ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο πιο φορμαρισμένος επικοντιστής στον πλανήτη- μετά τον Μόντο Ντουπλάντις – κατάφερε να πετύχει στη σημαντικότερη ημέρα της αθλητικής του ζωής το καλύτερο δυνατό και με άλμα στα 5,90 μ. να ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στη διοργάνωση.

Ο 25χρονος μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα με έγκυρα στα 5,50 μ. και 5,70 μ., ήταν πολύ εντυπωσιακός στα 5,80 μ. όπου έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα, αλλά και στα 5,85 μ. και 5,90 μέτρα.

Το πρώτο άκυρο για τον Καραλή ήρθε στα 5,95 μ. ύψος που σε εκείνο το σημείο πέρασαν με την πρώτη οι Ντουπλάντις και Κέντρικς. Ο Καραλής επέλεξε να ανέβει έπειτα στα 6,00 μ., την ίδια ώρα που οι Ομπιένα, Σασμά και Μάρσαλ έχασαν τα 5,95 μέτρα. Ο αθλητής απέτυχε σήμερα στα 6,00 μ., στην τέταρτη, όμως, επαφή του με αυτό το ύψος τη φετινή σεζόν.

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο επί κοντώ των Ανδρών μετά το ασημένιο του Γιώργου Ρουμπάνη στους Ολυμπιακούς του 1956. Ο Καραλής έκανε σπουδαίο αγώνα και από την αρχή έδειξε πως είναι ο μόνος που μπορεί να ακολουθήσει την πορεία του φοβερού Ντουπλάντις.

Ο στίβος κατέκτησε σήμερα το πρώτο του μετάλλιο στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο 31ο στην ιστορία της διοργάνωσης.

To LIVE του τελικού του επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων:

Ασημένιος ο Κέντρικς και χρυσός φυσικά ο Ντουπλάντις.

Οριστικά χάλκινο μετάλλιο για τον Καραλή. Δεν μπόρεσε να περάσει τα 6 μέτρα.

Ο Κέντρικς δεν πέρασε και πάλι τα 6 μέτρα.

Ο Ντουπλάντις πέρασε άνετα και τα 6 μέτρα.

Ο Κέντρικς δεν πέρασε τα 6 μέτρα.

O Εμμανουήλ Καραλής εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο! Ιστορική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ