Φορολογικά κίνητρα για τα ταξί της επαρχίας -Ηλεκτρικοί φορτιστές αυτοκινήτων στα Φάρσαλα

Στον υφυπουργό Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου ο Χρ. Καπετάνος

Συνάντηση με το νέο υφυπουργό Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου είχε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος.
Αντικείμενο της συζήτησης, οι άδειες των φορτηγών και η ανανέωση τους, αλλά και θέματα που αφορούν τις μεταφορές στο νομό Λάρισας.

Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα της φορολογίας που απασχολεί τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην επαρχία., με τον Λαρισαίο βουλευτή να ζητά να δοθούν φορολογικά κίνητρα για τα ταξί της επαρχίας, καθώς η ισχύουσα φορολογία καθιστά δύσκολη την επιβίωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί στους επαρχιακούς νομούς, όπως είναι η Λάρισα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τα «Πράσινα ταξί».
Σημειώνεται ότι, από 9/1/2023, είναι σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος «Πράσινα Ταξί» που αφορά στην επιδότηση της αγοράς ή μίσθωσης ηλεκτρικού ΕΔΧ οχήματος ταξί μηδενικών ρύπων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 40 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στα τέλη του 2024 και στόχος του προγράμματος είναι να επιδοτηθούν 1.400 νέα, αμιγώς ηλεκτρικά ταξί, κάτι που όπως τόνισε ο Λαρισαίος βουλευτής, πρέπει να τρέξει και στην Λάρισα.
Παράλληλα, έγινε συζήτηση και για το θέμα της ανανέωσης ή έκδοσης νέας άδειας σε τρέιλερ.

Το υπουργείο όπως ανέφερε ο υφυπουργός, δίνει μια τελευταία ευκαιρία, και συγκεκριμένα έως 2 Οκτωβρίου 2024, για όσους έχουν να ρυθμίσουν ζητήματα έκδοσης στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα – τρέιλερ).

Τέλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υφυπουργός Μεταφορών και ο κ.Καπετάνος, με τον δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου, συζήτησαν την ένταξη του δήμου Φαρσάλων στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης.

H δράση «Φορτίζω Παντού» επιδοτεί με 40 εκ. ευρώ την εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης που περιλαμβάνονται στα Σ.Φ.Η.Ο. των Δήμων που το έχουν αιτηθεί.

Μετά την συνάντηση ο Χρήστος Καπετάνος ευχαρίστησε τον υφυπουργό Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου για την συνεργασία και την άμεση συμπαράσταση και ανταπόκριση, ακόμη και σε ειδικά τοπικά θέματα, όπως η μικρή παράταση των αδειών μέχρι τέλους του έτους σε ταξί που λήγει η άδεια τους, θέμα το οποίο διερευνά το αρμόδιο υπουργείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ