Γιγαντοπανό ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και την εμπλοκή της χώρας

Με αφορμή την επέτειο 79 ετών από την εγκληματική ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τις ΗΠΑ και την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή μετά τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε Βηρυτό και Τεχεράνη με την στήριξη των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ, η ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ κρέμασε σήμερα το βράδυ ένα μεγάλο πανό στο κτήριο Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και την εμπλοκή της χώρας.

«Χιροσίμα – Ναγκασάκι 1945- 2024. Και τότε και τώρα ίδιος ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός. Αγώνας για απεμπλοκή της Ελλάδας από το μακελειό ΝΑΤΟ- ΗΠΑ- ΕΕ -Ισραήλ» έγραφε το πανό, ενώ ταυτόχρονα τα μέλη του ΚΚΕ μοίραζαν ανακοίνωση του Κόμματος με την οποία καλούσαν σε εγρήγορση και πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη μετατροπή της Θεσσαλίας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου.

Επιπλέον την ώρα που η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής μυρίζει μπαρούτι, κατήγγειλαν την παράταση για έναν ακόμη χρόνο (ως τον Ιούλη 2025) της στάθμευσης αμερικανικών UAV τύπου MQ-9 Reaper στην 110 Πτέρυγα Μάχης που συμφώνησαν πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ και οι ΗΠΑ, ενώ τόνισαν ότι οι πολύμορφες δράσεις θα συνεχιστούν.

Στην παρέμβαση που έγινε μίλησε ο Δημήτρης Τζιμούλης, μέλος της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες είναι οι συνδικαλιστές, αγωνιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες της Θεσσαλίας που έχουν υπογράψει κείμενο – κάλεσμα στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «το πλέγμα των αμερικανοΝΑΤΟικών υποδομών στην περιοχή δεν παρέχει καμία “ασφάλεια”, αντίθετα αποτελεί ολοένα και μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου για τη ζωή και την περιουσία του λαού από πολλές απόψεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ