Εντυπωσίασαν τα χορευτικά της Λαογραφικής Ελασσόνας στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Pontelandolfolk fest 2024

Για ακόμη μια χρονιά τα χορευτικά τμήματα της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας συμμετείχαν σε διεθνές φεστιβάλ στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα τμήμα του χορευτικού συγκροτήματος συμμετείχε στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Pontelandolfolk fest 2024 (CIOFF FESTIVAL) που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Pontelandolfo χιλιόμετρα έξω από την Νάπολη της Ιταλίας.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου και τελείωσε χθες 7 Αυγούστου και η αποστολή φθάνει σήμερα στην Ελλάδα . Οι χορευτές της αποστολής παρουσίασαν σε εμφανίσεις τους, χορούς από την Θεσσαλία και την Μακεδονία προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τα ελληνικά χρώματα και την ελληνική παράδοση.

Η αποστολή επισκέφθηκε την πόλη της Νάπολης , την πόλη του Μαραντόνα και θαύμασε από κοντά τις ακτές της δυτικής Ιταλίας.
Στο φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης χορευτικά συγκροτήματα από την Τσεχία, Σερβία Εκουαδόρ (Ισημερινός) και Ιταλία.
Η ελληνική αποστολή αντάλλαξε δώρα με τις τοπικές αρχές και τους διοργανωτές καθώς και με τα άλλα χορευτικά συγκροτήματα , προσφέροντας τοπικά προϊόντα του Ολύμπου.

Τα μέλη των χορευτικών τμημάτων τα οποία κάλυψαν εξ ολοκλήρου τα έξοδα τους, συνοδεύονταν από παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από νέους ταλαντούχους μουσικούς (Θανάση Παπαγιάννη – κλαρίνο, Νικόλαο Ευαγγέλου – λαούτο, Δημήτρη Κούρτη – κρουστά) που αγαπούν την παραδοσιακή μουσική.

Το χορευτικό συγκρότημα συνόδεψαν οι χοροδιδάσκαλοι Νανά Νατσιούλη και Γιώργος Παπαχρήστου καθώς και το μέλος του Δ.Σ. Αχιλλέας Τσουρέκας. Η αποστολή ταξίδεψε με το τουριστικό γραφείο GOUTZOURELAS TOURS.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ