Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Αντάμωμα Ραψανιωτών

Το 1ο Αντάμωμα Ραψανιωτών έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 10 Αυγούστου 2024 και στέφθηκε με επιτυχία! Στο κατάμεστο Μεγάλο Αλώνι της Αγίας Τριάδας Ραψανιώτισσες και Ραψανιώτες συναντήθηκαν, συνομίλησαν, διασκέδασαν μαζί, αναπόλησαν το παρελθόν, έμαθαν για την πορεία και τα επιτεύγματα της Ραψάνης, ένιωσαν περηφάνεια για την κοινή καταγωγή και ευελπιστούν να υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για ανάλογες συναντήσεις στο μέλλον!

Μέσα από μια εμπνευσμένη ομιλία η κα. Ευαγγελία Βλαχοστέργιου, Φιλόλογος και Γραμματέας του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης, παρουσίασε τα σπουδαία πράγματα που έχει επιτύχει η Ραψάνη μέσα από την κοινή και αξιόλογη δράση των συλλόγων, φορέων και προσώπων, με έμφαση στην καταγραφή της ιστορίας, της παράδοσης και των λαογραφικών στοιχείων, στα ιστορικά συνέδρια, τις ημερίδες και τα Καραγάτσεια, στην αμπελοκαλλιέργεια και το μοναδικό κρασί της, στις βιωματικές δράσεις των συλλόγων, στις προσπάθειες χρόνων για τη διάσωση του Μοναστηριού των Αγίων Θεοδώρων και την επιτυχή τους έκβαση, στη διάδοση της μουσικής παράδοσης του χωριού μέσα από την έκδοση των cd, στην επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία και, κυρίως, στην καταγραφή δυο ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, όπως είναι η Αμπελοοινική Παράδοση της Ραψάνης και το Ιερό Δάσος των Αγίων Θεοδώρων.

Έχοντας τον συντονισμό της βραδιάς, η κα. Βλαχοστέργιου κάλεσε στο βήμα για χαιρετισμό τον κο. Γιώργο Νικολάου, Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Καθαρισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Τεμπών, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ραψάνης κο. Στέλιο Παζάρα, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κο. Τρύφωνα Τσάτσαρο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης, κα. Κατερίνα Γιαννούκα και την Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης κα. Ελένη Τζιγκούρα. Όλοι τους μίλησαν με ενθουσιασμό, συγκίνηση και χαρά για τη συνάντηση των απανταχού Ραψανιωτών, εξέφρασαν την ευχή να επαναληφθεί το Αντάμωμα ως μια ακόμη προσπάθεια ενίσχυσης του αισθήματος αγάπης για τον τόπο, την κοινή καταγωγή και αναφορά και ευχήθηκαν από καρδιάς «Καλή διασκέδαση» σε όλους!

Το κέφι, ο χορός και η παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα του Ραψανιώτη Θοδωρή Δρογκούλα συνεχίστηκαν αμείωτα ως τις πρώτες πρωινές ώρες, συνοδεία του τοπικού κρασιού και νόστιμου φαγητού!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η έκθεση παλιών φωτογραφιών από το Αρχείο του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης. Φίλες και φίλοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, το πρώτο Αντάμωμα των Ραψανιωτών πέρασε πια στην ιστορία! Ευχή και επιθυμία όλων, να είμαστε καλά και να ανταμώσουμε ξανά στο επόμενο!

Κείμενο: Καλ. Γαζέτα, φωτογραφίες: Ευαγγελία Βλαχοστέργιου, Ελένη Τζιγκούρα, Τιμολέων Τσιρονίκος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ