Η επίθεση του Φίλιππου Πλιάτσικα στον περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα και η απάντηση της περιφέρειας

Συνεχίζεται η κόντρα που είχε ξεσπάσει τη Δευτέρα μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του γνωστού τραγουδιστή Φίλιππου Πλιάτσικα με αφορμή την απόφαση του κ. Κουρέτα να ανασταλούν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιφέρειας λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Αττική μεταξύ των οποίων και η εκδήλωση – συναυλία του τραγουδιστή στο Σαραντάπορο.

Σήμερα ο Φίλιππος Πλιάτσικας σε ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του έβαλλε ευθέως με σκληρή γλώσσα κατά του περιφρειάρχη, ενώ άμεση ήταν και η απάντηση της περιφέρειας.

ΠΙο συγκεκριμένα ο Φαρσαλινός τραγουδιστής ανέφερε τα εξής:

«Δεν θα ασχολιόμουν καθόλου μαζί σου κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας αν δεν είχα προσωπική γνώση για την υποκρισία και τον τραμπουκισμό σου, που τον εκδήλωσες σε όλους μας προχθές και κυρίως σ αυτά τα πεντακάθαρα παιδιά του συλλόγου στο Σαραντάπορο.

Που αποφάσισες ως «σερίφης» στις 20:30 της ίδιας μέρας να τους ακυρώσεις μια εκδήλωση που την προετοίμαζαν μήνες, άρχιζε στις 21:30 κι ο κόσμος ήταν ήδη εκεί .

Που οι δεκάδες εργαζόμενοι μουσικοί-ηχολήπτες-τεχνικοί είχαν έρθει ήδη απ όλα τα μέρη της Ελλάδας (κάποιοι μένουν στα μέρη της Αττικής που είχε φωτιά δίπλα τους ) για να κάνουν τη δουλειά τους .Να φροντίσουν τις οικογένειες τους .

Εσυ μόνος απ όλη την υπόλοιπη Ελλάδα που οι συναυλιες των συναδέλφων έγιναν κανονικά ήθελες να δείξεις την μεγάλη «ευαισθησία» σου για τις φωτιές που έκαιγαν στην Αττική ..Λες κι όλοι εμείς που μένουμε σ αυτά τα μέρη ,κάποιοι απο μας κοντά στο δάσος και κυνηγάμε τις φωτιές με το λάστιχο κάθε χρόνο, περιμένουμε πονηρούς πολιτευτές σαν εσένα να μας ευαισθητοποιήσουν .

Βρε πονηρέ πολιτευτή ,

Που όμοιοι σου είναι αυτοί που μας αφήνουν να καιγόμαστε και να πνιγόμαστε, δεκαετίες τώρα.
Που είδες φως και μπήκες για να κάνεις τυχοδιωκτική πολιτική πάνω στις στάχτες των συμπολιτών μας .
Που σ’ έπιασε ο πόνος για την Αττική ξαφνικά ,για τα σπίτια μας και μιλάς για λογαριασμό μας, ως πιο ευαίσθητος από μας.

Που χαρακτηρίζεις με περίσσιο θράσος και ακαλλιέργεια «ταρατατζουμ» την μουσική που έχει συνδεθεί με τον λαό μας στις χαρές και στα πένθη του. Στη ζωή και στον θάνατο .Παρηγοριά και λύτρωση .

Βρε πολιτικάντη ,

Δεν μπορούσες να το σκεφτείς την προηγούμενη μέρα και να ενημερώσεις ; Να μην διαλυθούν οι άνθρωποι που εργαζόντουσαν,που ταξίδεψαν που ταλαιπωρήθηκαν για να φτάσουν ;
Κάποιοι απ΄ αυτούς μένουν στα καμένα της Αττικής !!! Που σ’ έπιασε ο πόνος υποτίθεται .. Δεν καιγόταν η Αθήνα την προηγούμενη μέρα; Η δεν το είχαν ακόμη σκεφτεί οι σύμβουλοι επικοινωνίας σου ;

Βρε πονηρέ πολιτευτή ,
Που το ψέμα το έχετε τόσο εύκολο εσύ κι όμοιοι με σένα ,πότε σου είπε κάποιος από μας ότι δεν μας ενδιαφέρει και θα τραγουδήσουμε έτσι κι αλλιώς;
Θα σεβαστούμε τα νέα παιδιά σου είπαμε( στις 21:30 που μας πήρες )που διοργανώνουν εδώ και μήνες αυτή την εκδήλωση και θα κάνουμε ότι μας πουν. Γιατί εμείς έχουμε μάθει να σεβόμαστε και τον πόνο και την εργασία των άλλων αλλά και τις τραγωδίες μας .

Όχι προσχηματικά για πολιτικά οφέλη και επικοινωνία .

Όχι ψεύτικα για να έχουμε τον έλεγχο των κρατικών κονδυλίων που θα μοιράσουμε..
Με τη μουσικη μας θρηνούμε,χαιρόμαστε,επικοινωνούμε,παρηγοριομαστε.

Κατάλαβες Κε Περιφερειάρχα ;
Άσ την ήσυχη την μουσικη .Έτσι κι αλλιώς ως «ταρατατζουμ» την έχεις στο μυαλό σου .
Και μην κάνεις πολιτικά παιχνίδια με τον πόνο των ανθρώπων .
Δείχνεις το αληθινό σου πρόσωπο.
«Ο τραγουδιστής»»

Η απάντηση της περιφέρειας

Στην απάντηση της περιφέρειας Θεσσαλίας αναφέρονται τα εξής:

«Συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους Συνέλληνες δεν σημαίνει απαξίωση των καλλιτεχνών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απαντά στον «τραγουδιστή»

Με αφορμή την αναβολή των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των φεστιβάλ μέχρι νεωτέρας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική και την διεξαγωγή μουσικής εκδήλωσης στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας διευκρινίζει τα εξής:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος τον οποίο εξιδανικεύει ο “Τραγουδιστής” επιχορηγείται (μαζί με εκατοντάδες άλλους) από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έναν όρο: Η εκδήλωση να είναι δωρεάν, χωρίς εισιτήριο για όλους τους ακροατές – θεατές της. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε εισιτήριο €13 ευρώ – έσοδα για τον συγκεκριμένο σύλλογο. Πέρα από αυτό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει πληγεί από τεράστιες κλιματικές καταστροφές και διατηρεί το δικαίωμα της ευαισθητοποίησης και συμπαράστασης σε πανελλήνιας κλίμακας τραγικά γεγονότα. Ο καθείς και η ηθική του, οι προτεραιότητες του και το σκεπτικό του. Ο υψηλός συμβολισμός της αναβολής πολιτιστικών δράσεων ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους δοκιμαζόμενους Συνέλληνες δεν σημαίνει απαξίωση των καλλιτεχνών, αλλά συντονισμό όλων σε έναν στόχο που αν ο συγκεκριμένος “Τραγουδιστής” δεν μπορεί να κατανοήσει, αυτό αποτελεί δική του επιλογή και προτεραιότητα. Και κρίνεται γι’ αυτή, όπως όλοι στο δημόσιο χώρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ