Υπογράφηκε η πράξη χρηματοδότησης ύψους 300.000 € για Εμμανουήλειο και Δελήχειο

Δυο σημαντικοί πολιτιστικοί χώροι, το Δελήχειο Ίδρυμα στο Δαμάσι και το Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο στον Τύρναβο, σύντομα θα είναι και πάλι λειτουργικοί και προσβάσιμοι.

Στους χώρους τους πραγματοποιήθηκαν συνέδρια, αναρίθμητες πολιτιστικές εκδηλώσεις και το Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο φιλοξενούσε τους πίνακες του μεγάλου Τυρναβίτη ζωγράφου Δανιήλ Δανιήλ . Δυστυχώς όμως και δύο κτήρια υπέστησαν καταστροφές από τον σεισμό της 3ης Μαΐου του 2021 και μετέπειτα εγκαταλείφθηκαν στην μοίρα τους με συνέπεια και να βανδαλιστούν.

Με συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Στέλιου Τσικριτσή και της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Αρμόδιο Υπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, η πράξη της χρηματοδότησης για την αποκατάστασή τους προχώρησε και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναστήλωσης και ανακατασκευής των δυο κτηρίων.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση για αυτή την εξέλιξη και την ανταπόκριση εξέφρασαν ο Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής και η Πρόεδρος του Δεληχείου Ιδρύματος κ. Άννα Τζαλη.

Ο Δήμαρχος τόνισε: «Αμεσα και γρήγορα θα τρέξουμε για να ξεκινήσουν οι εργασίες στα δυο αυτά κτήρια. Η δημοτική αρχή από τους πρώτους μήνες της θητείας της, έχει στην προμετωπίδα της τα ζητήματα του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση και συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας στις ανάλογες δραστηριότητες. Για να γίνει όμως αυτό πράξη πρέπει να υπάρχουν οι ανάλογες εγκαταστάσεις.

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε εργασίες συντήρησης, ανακατασκευής, αναστήλωσης αλλά και δημιουργίας νέων αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων στο Δήμο μας, χωρίς να σταματούμε να διεκδικούμε την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων από την Κεντρική Εξουσία.

Στόχος μας μεθοδικά μαζί με συμπολίτες μας να καταστήσουμε τον Δήμο μας αθλητικό και πολιτιστικό πρότυπο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ