Ενθουσίασε στην Κέρκυρα η Χορωδία «Ευεστώ» Λάρισας

Ενθουσίασε κατά την τριήμερη αποστολή της η Χορωδία «Ευεστώ» της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας Δήμου Λαρισαίων στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα.

Η 40μελής αποστολή ταξίδεψε στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των Επτανήσων και συμμετείχε στο 14ο Φεστιβάλ Αλυκών Λευκίμμης που πραγματοποιήθηκε από 7 εως 15 Αυγούστου 2024 με πληθώρα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και συναυλιών στο κατάμεστο ανοικτό θεατράκι του χώρου των παλαιών αλυκών της περιοχής, που διοργάνωσε η Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Λευκιμμαίων σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος η μπάντα της Λευκίμμης Κέρκυρας, η χορωδία Αυλιωτών Κέρκυρας, η χορωδία «Ευεστώ» Λάρισας και η οικοδέσποινα Χορωδία Λευκίμμης ενώνοντας τις μελωδικές φωνές τους σε μια γιορτή του πολιτισμού, ταξίδεψαν μουσικά το ιδιαίτερα θερμό κοινό στα επτανησιακά καντούνια και στις γειτονιές του κόσμου.

Η Χορωδία «Ευεστώ» ενθουσίασε με την ερμηνεία της κερδίζοντας παρατεταμένα χειροκροτήματα. Παρουσίασε σε τετράφωνη επεξεργασία συνοδεία πιάνου ένα ευχάριστο πρόγραμμα με ξενόγλωσσα και γνωστά ελληνικά έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής Θεσσαλίας. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια πιάνου – μουσικοπαιδαγωγός κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Λευκίμμης κ. Αλέκος Γαστεράτος (ο οποίος είναι και χορωδός) συνεχάρη τους χορωδούς και το μαέστρο για την αξιόλογη ερμηνεία τους και ευχήθηκε στην ευρύτερη ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου καθώς και την καλλιέργεια της μουσικής αντίληψης και παιδείας μέσω της συνεργασίας των χορωδιών και της σύσφιξης σχέσεων των δύο πόλεων.

Εκ μέρους του αντιδημάρχου Κοιν. Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων κ. Παναγιώτη Δαλαμπύρα, ο πρόεδρος της χορωδίας «Ευεστώ», κ. Γιώργος Ραϊλης παρέλαβε το τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία προσφέροντας αναμνηστικά δώρα και βιβλία από την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με ιδιόχειρη αφιέρωση από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Αθανάσιο Μαμάκο.

Κατά την παραμονή τους στο νησί τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το καταπράσινο τοπίο, να απολαύσουν τα διάφορα τοπικά εδέσματα και νοστιμιές καθώς και το μπάνιο τους στα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου Πελάγους. Ξεναγήθηκαν από τον αντιδήμαρχο κ. Γαστεράτο στην κωμόπολη της Λευκίμμης και την ευρύτερη περιοχή νότια του νησιού.

Επισκέφτηκαν τις Μπενίτσες και το Πέραμα, την πόλη της Κέρκυρας, ξεναγήθηκαν και περπάτησαν στο γραφικό Κανόνι, την Παναγία των Βλαχερνών, το Ενετικό φρούριο, την Σπιανάδα, τα πανέμορφα καντούνια της και τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου μετά από σχετική άδεια, ανοίχθηκε για λίγο η διπλή σαρκοφάγος στην κρύπτη του ναού και όλοι οι χορωδοί προσκύνησαν το θαυματουργό σκήνωμά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ