Λάρισα: Σε απολογία διευθύντρια σχολείου γιατί δεν έκανε αξιολόγηση

Ανακοίνωση – καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών που καλεί τον αν. ΔΔΕ να σταματήσει κάθε απειλή για δίωξη

Μέσα στο κατακαλόκαιρο  και ενώ οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε θερινή άδεια, ο Αναπληρωτής Διευθυντής ΔΔΕ Λάρισας καλεί διευθύντρια σχολείου σε ακρόαση για παροχή έγγραφων εξηγήσεων σχετικά με την υποχρέωση συμμετοχής της στην αξιολόγηση.

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να εκφοβίσει  την αγωνιζόμενη εκπαιδευτικό για την συμμετοχή της στις συλλογικές αποφάσεις για απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης που είχαν προκηρυχθεί από  τα συλλογικά μας όργανα, πρωτοβάθμια (ΕΛΜΕ) δευτεροβάθμια {ΟΛΜΕ} ή τριτοβάθμια (ΑΔΕΔΥ), που είναι σε πλήρη ισχύ και απολύτως νόμιμες.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση και το Υπουργείο επιχειρούν να μετατρέψουν  σε πειθαρχικό αδίκημα τη συμμετοχή σε απεργία. Είναι συνέχεια των αλλεπάλληλων εκφοβιστικών εγκυκλίων, των δεκάδων προσφυγών του ΥΠΑΙΘΑ  στα δικαστήρια ενάντια στις απεργίες των εκπαιδευτικών.

Το ΥΠΑΙΘΑ αδυνατεί χωρίς καταναγκασμό και εκβιασμό να εφαρμόσει την αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική του μπροστά στην αγωνιστική στάση του κλάδου εναντίον της αξιολόγησης. Δεν έχει άλλο  δρόμο μετά και τη σημαντική απόφαση  του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία  οι νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί με την παρέλευση της διετούς δόκιμης περιόδου πρέπει να μονιμοποιούνται, καταρρίπτοντας τον εκβιασμό σύνδεσης της μονιμοποίησης με την αξιολόγηση.

Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας  (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ) που  δεν στηρίζει την διωκόμενη από την διοίκηση συναδέλφισσα την στιγμή μάλιστα που υλοποιούσε ψηφισμένες αποφάσεις της ομοσπονδίας  για την απεργία – αποχή. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που την εγκαλεί ο αναπληρωτής ΔΔΕ. Την ίδια στιγμή η συγκεκριμένη πλειοψηφία του ΔΣ έκλεισε ραντεβού για συζήτηση με τον αναπληρωτή ΔΔΕ μια ημέρα μετά την κλήση της συναδέλφισσας, την Τρίτη 20/8!

Η συναδέλφισσα όμως που έχει κληθεί την Δευτέρα 19/8  στις 14.00 να δώσει έγγραφες εξηγήσεις γιατί δεν πήρε μέρος στην αξιολόγηση, δεν θα είναι μόνη της, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κάποιοι όμως σύντομα θα απολογηθούν στον κλάδο για την στάση τους.

Απέναντι στον αυταρχισμό, τον εκφοβισμό και τις απειλές τους  αντιτάσσουμε τη  μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων μας. Καλούμε  για ψηφίσματα συμπαράστασης και υπεράσπισης της διωκόμενης συναδέλφισσας τα πρωτοβάθμια σωματεία και την ομοσπονδία μας καθώς και  κάθε αγωνιστή/τρια να βρίσκεται στην ΔΔΕ Λάρισας την ημέρα κλήσης της.

Ο αγώνας υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης ούτε υποστέλλεται, ούτε τρομοκρατείται. Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η κλήση για έγγραφες εξηγήσεις – ούτε σκέψη για πειθαρχική δίωξη.

Καλούμε  κάθε  συναδέλφισσα και συνάδελφο  την Δευτέρα  19/8  στις 14:00 μμ στην ΔΔΕ  Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ