Μουσική Εκδήλωση στο Διαχρονικό Μουσείο την Τρίτη 20 Αυγούστου

Σελήνη ή σελάνα, από το σέλας, που σημαίνει φως! Φεγγάρι στη νεότερη ελληνική, από το φέγγος, που σκεπάζει τον έναστρο ουρανό ως Πανσέληνος, τελευταία του καλοκαιριού, που τη γιορτάζουμε και τη χαιρόμαστε με αυτή την απλή γιορτή.

Τον στίχο της Σαπφούς «…πλήρης μὲν ἐφαίνετ᾽ ἀ σελάννα…» [η Σελήνη άστραφτε ολόγιομη] έχει εφέτος ως γενικό τίτλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για την Πανσέληνο του Αυγούστου.

Ο Σύλλογος Φίλων Διαχρονικού Μουσείου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, στο πλαίσιο του εφετινού εορτασμού για την Πανσέληνο, σας προσκαλούν σε μία ξεχωριστή βραδιά ποίησης και μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024 και ώρα 21:00.

Η παράσταση θα περιλαμβάνει:

– Ποίηση με θέμα τη Σελήνη, που θα παρουσιάσουν τα μέλη του Συλλόγου μας, Θωμάς Μπεχλιβάνης και Χριστίνα Ηλιάδη, σε επιμέλεια κειμένων και ποιημάτων Θωμά Μπεχλιβάνη.
– Συναυλία μουσικής Jazz και Blues με τους μουσικούς:
Δημήτρη Τσιλικόπουλο (κιθάρα)
Χρήστο Κορομηλά (κοντραμπάσο)
Ρούλα Πίκουλα (φωνή)

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον χώρο απολαμβάνοντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα με μελωδίες που θα μας ταξιδέψουν.
Η λειτουργία του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, όπως κάθε χρόνο, θα παραταθεί από τις 20.00 έως τις 24.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Σας περιμένουμε να απολαύσουμε μια μελωδική, καλοκαιρινή βραδιά με το ολόγιομο φεγγάρι συντροφιά μας

Πληροφορίες: 6996 189 905
email: sillogosfilwndiaxronikouml@gmail.com
efalar@culture.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ