Αγωνιστική Παρέμβαση: Καταγγέλλουμε την κλήση για έγγραφες εξηγήσεις διευθύντριας για την συμμετοχή της στην απεργία αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης που καλεί σε νέα διαμαρτυρία σήμερα έξω από τα γραφεία της ΔΔΕ Λάρισας

Μέσα στο κατακαλόκαιρο και ενώ οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε θερινή άδεια, ο Αναπληρωτής Διευθυντής ΔΔΕ Λάρισας καλεί διευθύντρια σχολείου σε ακρόαση για παροχή έγγραφων εξηγήσεων σχετικά με την υποχρέωση συμμετοχής της στην αξιολόγηση ακολουθώντας πιστά τις εντολές του υπουργείου!

Σήμερα λοιπόν 19/8 και ώρα 14:00μμ όπως όριζε η κλήση που δέχθηκε η συναδέλφισσα βρέθηκαν στην ΔΔΕ δεκάδες συναδέλφοι στο πλάι της παρά το αίτημα για αναβολή που νόμιμα ζήτησε μέσω του δικηγόρου της . Ο προϊστάμενος αφού προσπάθησε να αποφύγει τη συνάντηση και μετά την πίεση των παρισταμένων συναδέλφων προχώρησε σε μια ολιγόλεπτη (στο διάδρομο) συζήτηση μαζί τους. Στην συζήτηση που έγινε αποκαλύφθηκε πως ενώ η συναδέλφισσα είχε καταθέσει νόμιμα αίτημα για αναβολή η υπηρεσία ουδέποτε απάντησε με την πραγματικά εξοργιστική δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού!

Προφανώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης ή θεωρούν τους εαυτούς τους ηγεμόνες και τους εργαζόμενους σκλάβους τους. Στις επίμονες ερωτήσεις που ακολούθησαν ο προϊστάμενος δεν απαντούσε επικαλούμενος το βαρύ πρόγραμμα του και την συνάντηση με το ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Στην ουσία συνάδελφοι ο προϊστάμενος επιχειρεί να προχωρήσει την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής του εκφοβισμού ακόμα και με παράνομο τρόπο , όπως αυτό της μη απάντησης στο αίτημα της αναβολής που κατέθεσε η συναδέλφισσα. Να θυμίσουμε λοιπόν σε όλους αυτούς τους υποτακτικούς της κυβέρνησης ότι τα ίδια έλεγαν για το θέμα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων και τελικά η δικαστική απόφαση δικαίωσε τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και άφησε εκτεθειμένους τους προϊσταμένους που προχώρησαν σε υλοποίηση της παράνομης εντολής του υπουργείου για μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Επίσης να υπενθυμίσουμε πως λίγο καιρό πριν με δικαστική απόφαση το υπουργείο καταδικάστηκε με πρόστιμο 400.000 € για την περίφημη τηλεκπαίδευση και το θέμα των προσωπικών δεδομένων , όπου και εκεί κάποιοι προσέτρεξαν να υλοποιήσουν τις παράνομες εντολές του υπουργείου κουνώντας μας το δάχτυλο.

Είναι προφανές πως κάποιοι προϊστάμενοι έχουν πάρει στα σοβαρά το ρόλο τους ως υποστηρικτές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και δεν διστάζουν να υλοποιήσουν και παράνομες εντολές. Θα μας βρουν μπροστά τους για μια φορά ακόμα ……

Απέναντι στον αυταρχισμό, τον εκφοβισμό και τις απειλές τους αντιτάσσουμε τη μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων μας. Καλούμε για ψηφίσματα συμπαράστασης και υπεράσπισης της διωκόμενης συναδέλφισσας τα πρωτοβάθμια σωματεία και την ομοσπονδία μας καθώς και κάθε αγωνιστή/τρια να βρίσκεται στην ΔΔΕ Λάρισας και την ημέρα συνάντησης της ΕΛΜΕ με τον αναπληρωτή ΔΔΕ.

Ο αγώνας υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης ούτε υποστέλλεται, ούτε τρομοκρατείται. Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά.
Απαιτούμε να παρθεί πίσω η κλήση για έγγραφες εξηγήσεις – ούτε σκέψη για πειθαρχική δίωξη.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο την Τρίτη 20/8 στις 10:00 πμ στην ΔΔΕ Λάρισας στην συνάντηση με την ΕΛΜΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ