Νύχτες κινηματογράφου στο Διαχρονικό με τις «Μικρές Ιστορίες» του Carlos Sorin

Με άλλη μια ισπανόφωνη ταινία συνεχίζονται στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας οι Νύχτες κινηματογράφου, τις οποίες διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα και την πρεσβεία της Αργεντινής. Την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 21.15 θα προβληθεί στον κήπο του μουσείου η ταινία:

Μικρές ιστορίες (Historias mínimas, Αργεντινή, 2002, 88΄) του Carlos Sorin, με τους Javier Lombardo, Antonio Benedicti, Javiera Bravo, Francis Sandoval, Carlos Montero.

Υπόθεση: Χιλιάδες χιλιόμετρα νοτίως του Μπουένος Άιρες, τρεις άνθρωποι διασχίζουν τους έρημους δρόμους της Παταγονίας: ο ογδοντάχρονος συνταξιούχος καταστηματάρχης κύριος Χούστο, ο σαραντάρης έμπορος Ρομπέρτο και η νεαρή Μαρία Φλόρες με την κορούλα της. Ο καθένας ταξιδεύει μόνος του, αλλά οι ιστορίες τους διασταυρώνονται.

Πρόκειται για σπονδυλωτή road movie. Μέσα από πανέμορφα πλάνα των φυσικών τοπίων της περιοχής της Παταγονίας και τρεις διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με κοινή αφετηρία και κοινό προορισμό στο ταξίδι τους, ο σκηνοθέτης δημιουργεί μια συγκινητική, ανθρώπινη και βαθιά συναισθηματική ταινία.

Η ταινία κέρδισε 25 συνολικά βραβεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Είσοδος ελεύθερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ