Συγκροτήθηκε σε Σώμα το πρώτο Δ.Σ. της Ενεργειακής Κοινότητας Θεσσαλίας

Πρώτος πρόεδρος ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νίκος Ράπτης

Συγκλήθηκε την Τρίτη 20 Αυγούστου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, η Γενική Συνέλευση της υπό σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΚΠΠΕΘ). Πρώτος Πρόεδρος της ΕΚΠΠΕΘ εκλέχθηκε ομόφωνα ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Κρίσης Νίκος Ράπτης, με Αντιπρόεδρο τον Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο, Γραμματέα τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Κώστα Αργυρόπουλο και ταμία τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτη Νάνο. Μέλος του Δ.Σ. εκλέχθηκε επίσης ο προτεινόμενος από τον ΤΟΕΒ Τιτανίου Καρδίτσας, Βασίλης Γιαννάκος.


Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να γίνουν σύντομα, έως το τέλος του 2024, αλλαγές στη λειτουργία της ΕΚΠΠΕΘ, ώστε να εκπροσωπούνται στη Διοίκησή της, όλες οι Περιφερειακές Ενότητες και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και όλοι οι δικαιούχοι του προγράμματος «Απόλλων» (ΟΤΑ, ΔΕΥΑ και ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ).
Πρώτο μέλημα όμως του νέου Δ.Σ. είναι η ολοκλήρωση της συγκρότησης του Αστικού Συνεταιρισμού, η ένταξή του στο ΓΕΜΗ, η καταγραφή όλων των παροχών που θα επωφεληθούν από τις μεγάλες μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος των δικαιούχων που προβλέπει το Πρόγραμμα Απόλλων. Επίσης το νέο Δ.Σ. θα προσελκύσει στην νέα Ενεργειακή Κοινότητα νέα μέλη, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας.


Θυμίζουμε πως η ΕΚΠΠΕΘ είναι η πρώτη Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα που ιδρύεται Πανελλαδικά, σύμφωνα με το πλαίσιο του Νόμου 5106/2024 (Πρόγραμμα Απόλλων), και με την εκπεφρασμένη κοινή πολιτική βούληση της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ