Ε. Λιακούλη: Η Λάρισα και η Θεσσαλία δεν αντέχουν άλλο!

Δήλωση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. για τις νέες καταστροφές από τις χαλαζοπτώσεις

Από την απόλυτη λειψυδρία των τελευταίων μηνών οι Λαρισαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, εχθές, αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες της ξαφνικής κακοκαιρίας που χτύπησε τον πολύπαθο νομό μας.

Πολλές περιοχές του δήμου Κιλελέρ, στο Ελευθεραί, στην Τερψιθέα, Βρυσιά Φαρσάλων και αλλού, ’ντύθηκαν στα λευκά’’ από την εκτεταμένη χαλαζόπτωση και για τους Ανθρώπους της γης, που είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται ξανά, η απόγνωση είναι πλέον φανερή.
Ό,τι δεν πνίγηκε πέρυσι εξαιτίας των Daniel και Elias, μαράζωσε από την έλλειψη νερού ολόκληρο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και ό,τι γλίτωσε και από αυτή τη δοκιμασία χτυπήθηκε από το χαλάζι.
Παρά το ‘’γαϊτανάκι’’ των θεομηνιών και των αλλοπρόσαλλων καταστροφικών καιρικών φαινομένων, αυτό που παραμένει ‘’σταθερό’’, ωστόσο, είναι η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ κυβέρνησης για όλα αυτά: ακατάσχετη λογοδιάρροια, λεονταρισμοί και δηλώσεις που μένουν πάντα δηλώσεις!

Μια κυβέρνηση που on camera –μετά τις καταστροφές ή τις ασθένειες, όπως η πρόσφατη πανώλη- όλο ‘’υπόσχεται’’ δίκαιες αποζημιώσεις και ουσιαστική στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων και μόλις οι κάμερες φύγουν, ξεχνάει και την ύπαρξή τους.

Μια κυβέρνηση που στα τρία χρόνια της κατακόρυφης ανόδου του κόστους παραγωγής ζωοτροφών, λιπασμάτων, φαρμάκων, πετρελαίου, ρεύματος, με ‘’ψίχουλα’’ και ‘’ασπιρίνες’’ προσπάθησε να πείσει ότι ‘’στηρίζει’’ τον πρωτογενή τομέα, μη πείθοντας ωστόσο κανένα άλλον εκτός από τον φιλάρεσκο και αυτοαναφορικό εαυτό της.

Μια κυβέρνηση που στα πάνω από πέντε χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, ακόμη ‘’διαβουλεύεται’’ (!), χωρίς ποτέ να ολοκληρώνει την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καλύπτει και τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, εξαιτίας των επιπτώσεων της Κλιματικής Κρίσης
Μία κυβέρνηση που δεν καταδέχτηκε πρόσφατα ούτε καν να συμμετέχει ένας εκπρόσωπός της ή ένας βουλευτής της, στην σοβαρότατη συζήτηση για το τεράστιο πρόβλημα της λειψυδρίας της Θεσσαλίας

Μία κυβέρνηση που έχει εγκλωβισμένους τους σεισμοπαθείς του Δαμασίου εδώ και τριάμισι χρόνια στα κοντέινερς και τους άστεγους πλημμυροπαθείς, ακόμη άστεγους..
Αλλά όλα αυτά, σίγουρα έχουν το θράσος να ισχυριστούν ότι ίσως… αλλάξουν στην τρίτη (;) θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη…που απαιτείται για “να κάνουν όλα όσα πρέπει” !

Ή μήπως –καλύτερα- οι πολλαπλά κατεστραμμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας να αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή, για την δια παντός αντικατάσταση της κυβέρνησης αυτών που παρίσταναν πως ‘’άκουγαν’’, αλλά στο τέλος έμεναν μόνο στα ‘’φιλικά χτυπήματα στην πλάτη’’ και τις εύκολες διαπιστώσεις που δεν ισοδυναμούν με τίποτα άλλο παρά με απόλυτη απαξίωση για τους Ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και τις ανάγκες τους ».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ