Φιλικότερος στο περιβάλλον και στη διαχείριση απορριμμάτων γίνεται ο Δήμος Φαρσάλων

Δημιουργεί «Πράσινο Σημείο» και διανέμει 325 οικιακούς κομποστοποιητές

Περισσότερο «πράσινος» αναμένεται να γίνει ο Δήμος Φαρσάλων μετά την ένταξή του στο πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» με το έργο «Δράσεις Διαλογής στη Πηγή Δήμου Φαρσάλων» συνολικής δαπάνης 749.199,87 ευρώ.

Το έργο, η ένταξη του οποίου υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, περιλαμβάνει τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου» αλλά και την προμήθεια και διανομή 325 οικιακών κομποστοοπιητών. Στα πλαίσια του προγράμματος της οικιακής κομποστοποίησης οι ωφελούμενοι θα λάβουν κάδο οικιακής κομποστοποίησης με στόχο την παραγωγή κόμποστ και την επαναχρησιμοποίηση του σε κήπους.

Επίσης θα δημιουργηθεί «Πράσινο Σημείο» για την εξυπηρέτηση του Δήμου Φαρσάλων σε συμφωνία με τα προβλεπόμενα στον ΠΕΣΔΑ Θεσσαλίας και στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου.

Το «Πράσινο Σημείο» είναι ένας οργανωμένος χώρος, οριοθετημένος και διαμορφωμένος με την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, όπου ο πολίτης μπορεί να φέρνει χωριστά συλλεγέντα ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα προκειμένου αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Το Πράσινο Σημείο θα κατασκευαστεί σε χώρο κοντά στον υπάρχοντα Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Φαρσάλων.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «με την εξασφάλιση σημαντικής χρηματοδότησης ύψους σχεδόν 750.000 ευρώ, ο Δήμος Φαρσάλων κάνει ένα σημαντικό βήμα προς ένα περισσότερο βιώσιμο μέλλον, σε ότι αφορά την διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων. Η δημιουργία του «Πράσινου Σημείου» αλλά και η προμήθεια, σε πρώτη φάση, 325 οικιακών κομποστοποιητών, βάζει τα θεμέλια ώστε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο, τα οικιακά μας απορρίμματα, αλλά και να γίνουμε κοινωνοί μίας κουλτούρας που συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της εποχής μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα για τη συνεργασία».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ