«Χρυσός χορηγός» της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και τα στελέχη του

Γράφει ο Γιάννης Παιδής

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή, πρέπει να το παραδεχθούμε ότι στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχουν μία μοναδική ικανότητα να βγάζουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τα αδιέξοδα της πολιτικής της και την ώρα που ο ελληνικός λαός αναζητά μάταια να βρει ένα στήριγμα στην αντιπολίτευση.

Τη μία ο πρόεδρος, την άλλη ο Πολάκης, την άλλη οι 87 κ.λπ., βρίσκουν τρόπο και στέλνουν τη μπάλα στην εξέδρα και με τη βοήθεια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που ψάχνουν και βρίσκουν εύκολα τέτοιες ευκαιρίες, στρέφουν την κοινή γνώμη μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, η τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος κατά τη διάρκεια της οποίας, από τη μία ο πρόεδρος, και από την άλλη ο Πολάκης και 8 κορυφαία στελέχη κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, και από εκεί που συζητούσαμε για την κυβερνητική ανεπάρκεια στη διαχείριση των πυρκαγιών, για τις φονικές ελλείψεις στο ΕΣΥ, για την ακρίβεια, για τα εθνικά θέματα με τις υποχωρήσεις στην Κάσσο και πάει λέγοντας, βρεθήκαμε να μιλάμε για το αν θα υπάρξει νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ για το πώς σήκωσε το γάντι ο Κασσελάκης, για το αν θα υπάρξει πρόταση μομφής για τον πρόεδρο και πολλά άλλα τέτοια «ενδιαφέροντα».

Δυστυχώς σε μία χώρα που βρίσκεται στον πάτο της Ε.Ε. σε μία σειρά από δείκτες, η κυβέρνηση που προκάλεσε όλα αυτά τα αδιέξοδα και τα προβλήματα, πορεύεται στο απυρόβλητο, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του, ενώ και το τρίτο κόμμα (ΠΑΣΟΚΚΙΝ.ΑΛ.), που θέλει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, είναι βυθισμένο στην εσωστρέφεια αναζητώντας τον νέο αρχηγό του.

Οι μόνες φωνές αντιπολίτευσης ακούγονται από το ΚΚΕ, και κατά περίπτωση από την Πλεύση Ελευθερίας, αφού τα κόμματα του δεξιού τόξου, κολλημένα στις αγκυλώσεις τους και στη μισαλλοδοξία τους, απλά προσπαθούν να περιχαρακώσουν το χώρο τους για να μην τον αλώσει η ΝΔ.

Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση εύκολα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ., τον πρόεδρό του και τα στελέχη του «χρυσούς χορηγούς» της κυβέρνησης και είναι βέβαιο ότι και αν ακόμη δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.,η κυβέρνηση θα έπρεπε να τον εφεύρει.

Μόνο που αυτό το σκηνικό είναι ένα επικίνδυνο σκηνικό για τη δημοκρατία και ας το καταλάβουν άμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ