Αγωνιστική Παρέμβαση: Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας

Δείτε την ανακοίνωση της παράταξης που καλεί σε νέα κινητοποίηση αύριο στη ΔΔΕ Λάρισας για στήριξη σε διευθύντρια που κλήθηκε για εξηγήσεις επειδή απείχε από την αξιολόγηση

Το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της ΔΔΕ Λάρισας, κλιμακώνει την επίθεση ζητώντας από συναδέλφισσα Διευθύντρια του 11ου Γυμνασίου Λάρισας έγγραφες εξηγήσεις γιατί δήλωσε απεργία – αποχή από την διαδικασία ατομικής αξιολόγησης συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις συλλογικές αποφάσεις της ομοσπονδίας μας

Η επιλογή αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών και πολιτικών που έχουν ως κυρίαρχο πρόσημο τον αυταρχισμό και τον εκφοβισμό. Αποτελεί μια στοχευμένη προσπάθεια συντριβής κάθε συνδικαλιστικής δράσης και υπονομεύει με τρόπο ανέκκλητο δικαιώματα και ελευθερίες που έχουν κατοχυρωθεί συνταγματικά αλλά και μέσα από αγώνες δεκαετιών.

Καταδικάζουμε αυτή την επιλογή η οποία και αποτελεί εμφανή απόπειρα κλιμάκωσης της επίθεσης στον αγωνιζόμενο κόσμο της εκπαίδευσης αλλά και μια πρωτοφανή διοικητική πρακτική. Επιλογή που στρέφεται ενάντια σε συναδέλφισσες και συναδέλφους που συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας και στην απεργία-αποχή η οποία και είναι σε πλήρη ισχύ αλλά και εδράζεται σε στέρεα νομική βάση. Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι με τη στάση τους αυτή αγωνίζονται μαζί με τον κλάδο ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης.

Οι πολιτικές αυτές πρακτικές με εμφατικό το αποτύπωμα αυταρχισμού και επιβολής αποτελούν επιβεβαίωση ότι ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του/της εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας, έχει διαμορφώσει ισχυρό ανάχωμα στις πολιτικές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η πρωτόγνωρη στα μεταπολιτευτικά δεδομένα παραπομπή ανθρώπων της εκπαίδευσης για συμμετοχή σε συνδικαλιστική δράση μέσα από τη συμμετοχή τους στην απεργία αποχή από την διαδικασία της αξιολόγησης διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά σοβαρό προηγούμενο. Ανοίγει το δρόμο σε μια βαθιά αντιδραστική και αντιδημοκρατική πολιτική που θα αποτελέσει και το όχημα για τον αποχαρακτηρισμό της εκπαίδευσης ως δημόσιου αγαθού και τον σταδιακό μετασχηματισμό της σε μια κατασκευή που μικρή σχέση πια θα έχει με την παιδαγωγική και διδακτική λειτουργία.

Η δική μας δύναμη και τα δικά μας όπλα είναι ο ανυποχώρητος αγώνας, η αλληλεγγύη και η συσπείρωση γύρω από τα σωματεία. Ενωμένες και ενωμένοι είμαστε δυνατοί. Για το δικαίωμα στην απεργία έχουν δοθεί αιματηροί αγώνες από τον 19ο αιώνα και δεν είναι δυνατό να το εκχωρήσουμε υποχωρώντας στην τρομοκρατία και τις απειλές οποιασδήποτε κυβέρνησης. Κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα συναντήσει την αντίδραση μας.

Προκλητική για μία φορά ακόμα η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας (ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ ). Η συγκεκριμένη πλειοψηφία καταψήφισε την ανακοίνωση στήριξης της συναδέλφισσας Διευθύντριας του 11ου Γυμνασίου που υλοποιώντας της αποφάσεις των συλλογικών της οργάνων δεν πήρε μέρος στην διαδικασία αξιολόγησης, ενώ υπερψήφισε την ακριβώς ίδια ανακοίνωση στήριξης των διωκόμενων συναδέλφων στο Κιλκίς. Ο βήχας και ο….. κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν κρύβονται!!! Η συναδελφισσα όμως που έχει κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις γιατί δεν πήρε μέρος στην αξιολόγηση δεν θα είναι μόνη της, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κάποιοι όμως σύντομα θα απολογηθούν στον κλάδο για την στάση τους.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 26/8/2024 στις 14.00 στην ΔΔΕ Λάρισας στην οποία ζητάμε να συμμετέχει και κλιμάκιο του ΔΣ της ΟΛΜΕ, δηλώνουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι διωκόμενοι/ες συνάδελφοι/ισσες δεν είναι μόνοι/ες. Θα τους/τις στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις! Απέναντι σε πρακτικές ενός διοικητικού αυταρχισμού θα αντιμετωπίσουν την ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων/ισσών μας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ