Δήμος Λαρισαίων: Εκτεταμένοι έλεγχοι και κλαδέματα στο κέντρο και τις συνοικίες

 Παραμένει σε επιφυλακή η Υπηρεσία Πρασίνου για πτώσεις κλαδιών

Την άμεση ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Πρασίνου για την υλοποίηση ελέγχων -αλλά και παρεμβάσεων, όπου απαιτείται- προκάλεσαν οι πτώσεις κλαδιών δένδρων στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε πάρκα συνοικιών, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της περασμένης εβδομάδας. Ήδη από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μετά την έντονη καταιγίδα, συνεργεία του Δήμου και γεωπόνοι της Υπηρεσίας πραγματοποιούν ελέγχους, αλλά και προχωρούν σε κλαδέματα ή και σε απομάκρυνση ξερών δέντρων.

Τα συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων έχουν προχωρήσει, από την περασμένη Τετάρτη, σε κλαδέματα πλατάνων στο πάρκο Αλκαζάρ, καθώς εκεί εντοπίστηκαν αρχικά τα προβλήματα με πτώση μεγάλων κλαδιών, εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της παρατεταμένης ανομβρίας. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, η Διεύθυνση Πρασίνου είχε προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να επιλέγουν για την ξεκούραση/ανάπαυσή τους κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στο Πάρκο Αλκαζάρ ή σε κάποια άλλη πλατεία, δένδρα με μικρότερο όγκο φυλλώματος (κόμη). Μάλιστα, η Διεύθυνση Πρασίνου έχει απευθύνει και σχετικό αίτημα προς εξειδικευμένο εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποστέλλοντας και σχετικό υλικό, προκειμένου να διακριβωθεί εάν υπάρχει προσβολή από μύκητα (στα πλατάνια).

Άμεση η παρέμβαση του Δήμου Λαρισαίων

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της περασμένης Τρίτης προκάλεσαν πτώσεις μεγάλων κλαδιών, αλλά και δέντρων σε αρκετά σημεία στην πόλη, στο κέντρο και τις συνοικίες, με τα συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου να επεμβαίνουν άμεσα, όπου κρίθηκε αναγκαίο. Ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις για απομακρύνσεις δέντρων και κλαδιών σε 15 περιπτώσεις, σε διάφορα σημεία και περιοχές του αστικού ιστού: Τ.Τσιόγκα & Κενταύρων, Πάρκο Αλκαζάρ, Θεοδωρακοπούλου & Λαμπέτη, Ελευθερίας, Κάρλας, Καρδίτσης & Εχεκρατίδα, Ηρ.Πολυτεχνείου, Αγχιάλου & Αγίας Τριάδας, Κραννώνος, Κούμα, Πάρκο Αντλιοστασίου (ΑΤΑ).

Σε όλες τις περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε απομάκρυνση των πεσμένων κλαδιών ή δένδρων και, όπου κρίθηκε απαραίτητο, έγινε κλάδεμα με καλαθοφόρο όχημα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σήμερα (Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024) το πρωί, επί της οδού Κούμα (μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο), με την απομάκρυνση κλαδιών, αλλά και στην Κεντρική πλατεία, όπου απομακρύνθηκε ξερό δέντρο.
Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου συνεχίζονται, ενώ οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 2410 614 637 και 622 956, για πτώσεις μεγάλων κλαδιών, αλλά και επικίνδυνων δέντρων στην περιοχή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ