Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το έργο BCThubs στο συνέδριο του έργου «HER-SEA» στο Μουσείο Ακρόπολης

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε ενεργά στο τελικό Συνέδριο Συμπερασμάτων και Συστάσεων Πολιτικής του έργου «HER-SEA» με τίτλο “Πολιτισμός, ενάλιες αρχαιότητες και εδαφική συνοχή: Στοχεύοντας στην ενίσχυση των συντελεστών ήπιας ισχύος”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, με την συμμετοχή του Ινστιτούτου Αλ. Παπαναστασίου, του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, και της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό -EUROPEAN MSP PLATFORM.

Το έργο «HER-SEA |ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2022-2024» εκπονείται από το Πάντειο Πανεπιστήμιο ως βασικό ερευνητικό φορέα και µε επιστημονικά υπεύθυνη την καθ. κ.Στέλλα Σοφία Κυβέλου κατ’ανάθεση του Ελληνικού Ιδρύµατος Έρευνας και Καινοτοµίας (ΕΛΙΔΕΚ).

Στο πλαίσιο της προβολής του έργου BCThubs και των συνεργειών του με άλλα έργα, η συντονίστρια του έργου, κ. Αγγελική Βενέτη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συμμετείχε στη δεύτερη Στρογγυλή Τράπεζα της εκδήλωσης με τίτλο “Πολιτιστικές αξίες, διαλειτουργικότητα και θαλάσσιος σχεδιασμός”. Κατά την παρουσίασή της, ανέδειξε την ικανότητα του BCThubs να ενισχύσει και να διατηρήσει την έρευνα και καινοτομία (R&I) στις Τεχνολογίες Γαλάζιου Πολιτισμού μέσω της ανάπτυξης ενός σταθερού και μόνιμου τεχνολογικού και επιχειρηματικού πλαισίου (BCT Hubs) για πρώτη φορά, καθώς και τη σημαντική συνέργειά του με το έργο «HER-SEA».

Η εκδήλωση περιελάμβανε κεντρική ομιλία από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανο Γκίκα, καθώς και ομιλίες από άλλους σημαντικούς φορείς, όπως ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης. Επίσης, η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου και επιστημονικά υπεύθυνη του έργου «HER-SEA», κ. Στέλλα Κυβέλου, παρουσίασε τις πολιτικές προτάσεις και συστάσεις που προέκυψαν από το έργο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αναπτύχθηκαν σημαντικές συζητήσεις και προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τη συμβολή τους στη γαλάζια οικονομία.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ