Β. Κόκκαλης: Παράλογη η απόφαση για υπερπληθή τμήματα σε Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας όταν έχουμε υπεράριθμους δασκάλους και κενές αίθουσες

Στερείται λογικής η απόφαση για υπερπληθή τμήματα στο νομό Λάρισας με πάνω από 80 υπεράριθμους δασκάλους και πάνω από 50 κενές αίθουσες διδασκαλίας, σημειώνει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν περισσότεροι από 80 υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Π.Ε Λάρισας αλλά και πάνω από 50 κενές αίθουσες διδασκαλίας, μετά την απόφαση να συγχωνευτούν τμήματα που έχουν λιγότερους από 25 μαθητές.

Στο δημοσίευμα καταγγέλλεται από συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς ότι το γεγονός αυτό «οδηγεί χωρίς… σχολείο δεκάδες συναδέλφους, ενώ αφήνει και 50 κενές αίθουσες διδασκαλίας.» Σημειώνεται ότι «Το πρόβλημα που δημιουργείται, είναι μεγάλο τόσο για τους μαθητές που καλούνται να κάνουν μάθημα σε πολυμελή τμήματα με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα της εκπαίδευσής τους, αλλά και για τους δασκάλους» καθώς «κινδυνεύουν να δουν τον επαγγελματικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό να τινάζεται στον αέρα καθώς εάν παραμείνουν χωρίς σχολείο, τότε μπορεί να μετακινηθούν όχι μόνο οπουδήποτε στη Θεσσαλία, αλλά υπό προϋποθέσεις, σε όλη τη χώρα!»

Επισημαίνεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαποστόλου πως «η απόφαση αυτή που δημιουργεί υπερπληθή τμήματα στο νομό Λάρισας, στερείται λογικής γιατί στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας υπάρχουν πάνω από 80 υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί και πάνω από 50 κενές αίθουσες διδασκαλίας.»

Ζητείται από «την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας να πάρει πίσω την απόφαση και αντί αυτού να προχωρήσει στο «σπάσιμο» τμημάτων με 24 και 25μαθητές, γιατί εκείνο που προέχει είναι να προσφέρουμε ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές μας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ