ΔΑΚΕ Λάρισας: Επικίνδυνες για τους εκπαιδευτικούς της β/βαθμιας οι Παρεμβάσεις – ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δείτε τί αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Η Τοπική Επιτροπή της ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, μαθητές, μαθήτριες ,γονείς και κηδεμόνες) καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

όπως   είναι γνωστό, από τότε που προέκυψε το θέμα της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, μιας αξιολόγησης που,παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, δεν εφαρμόζεται με αυτή τη μορφή σε κανέναν άλλο κλάδο του Δημόσιου τομέα, τα ανώτατα  θεσμικά συνδικαλιστικά μας  Όργανα (21ο Συνέδριο ΟΛΜΕ , Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ,ΑΔΕΔΥ) με συντριπτικές πλειοψηφίες και  με όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκήρυξαν απεργία-αποχή και τρίωρες στάσεις εργασίας -σε κάθε στάδιο- για αξιολογούμενους και αξιολογητές που δεν επιθυμούσαν να εφαρμόσουν την ατομική αξιολόγηση.

Η ΔΑΚΕ από θέση αρχής και διαχρονικά σέβεται τις ψηφισμένες αποφάσεις των θεσμικών οργάνων και υπερασπίζεται   όσες και όσους επιθυμούν να τις εφαρμόσουν. Άλλωστε, το δικαίωμα στην απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα και δεν  μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο  θέμα της συναδέλφισσας Δ/ντριας σχολείου της Λάρισας ,που επικαλούνται οι γνωστοί «επαναστάτες» των Παρεμβάσεων-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σας ενημερώνουμε πως από 24/5/24, η νομική σύμβουλος της ΟΛΜΕ  απάντησε σε σχετικό ερώτημα που αφορά το θέμα της (και της  τέθηκε  μετά από ομόφωνη  απόφαση του Δ.Σ   της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας)  ότι παραίτηση λόγω διαφωνίας με την εφαρμογή της ατομικής  αξιολόγησης (όπως επικαλούνταν η ίδια) δεν προβλέπεται, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, γιατί  εμπίπτει στους υπηρεσιακούς και όχι στους προσωπικούς λόγους.

Επίσης δεν μπορεί να μπει ούτε διευκρινιστικά (η διαφωνία με την εφαρμογή της αξιολόγησης δηλαδή) σε αίτηση παραίτησης για προσωπικούς λόγους.

Άρα εφόσον,  η συγκεκριμένη συναδέλφισσα Δ/ντρια ήθελε να παραιτηθεί, θα έπρεπε  να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία η οποία προβλέπει παραίτηση,αποκλειστικά και μόνο, για προσωπικούς λόγους ή λόγους υγείας.

Την ίδια  ακριβώς ενημέρωση είχε  και η ενδιαφερόμενη συναδέλφισσα,  η οποία από τότε, εκτός του email που απέστειλε στις 5/8/24 (πάνω από δυο μήνες μετά!) στην ΕΛΜΕ ζητώντας  στήριξη, ουδέποτε επικοινώνησε με το Σωματείο  για να γνωστοποιήσει τις όποιες σχετικές της ενέργειες σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχε λάβει.

Σε όλο το χρονικό διάστημα  η συναδέλφισσα Δ/ντρια  επέμενε  ότι επιθυμεί να παραιτηθεί, επειδή δεν θέλει να εφαρμόσει την ατομική αξιολόγηση. Δεν ήθελε δηλαδή, κατά τα λεγόμενά της, να εφαρμόσει το νόμο (ν.4823/21), που ,προφανώς, γνώριζε καλά όταν αποφάσιζε να γίνει στέλεχος της Διοίκησης το 2023.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ουδέποτε επικαλέστηκε ενώπιον του Σωματείου το αναφαίρετό της δικαίωμα συμμετοχής στην απεργία –αποχή και στις προκηρυγμένες στάσεις εργασίας κατά το επίμαχο διάστημα.

Ακόμη και στη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με τον Δ/ντή Δ.Ε. για το θέμα της, ενημερωθήκαμε όλοι (χωρίς ποτέ να διαψευστεί) ότι στα έγγραφα που είχε αποστείλει στη Δ.Δ.Ε. πουθενά δεν ανέφερε ότι δεν αξιολογεί εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών Οργάνων για απεργία – αποχή και τις  σχετικές στάσεις εργασίας.

Ενδεικτικό της ασάφειας, τουλάχιστον, με την οποία λειτούργησε η συναδέλφισσα Δ/ντρια ως προς την τήρηση των αποφάσεων των θεσμικών Οργάνων είναι το γεγονός ότι -σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις πανελλαδικά- στη δική της περίπτωση η ΟΛΜΕ δεν  μπορεί να της παράσχει στήριξη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

αντιλαμβάνεστε  από τα προαναφερόμενα  ότι , για μία ακόμη φορά, η παράταξη των Παρεμβάσεων-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τη γνωστή «υπευθυνότητα» που τη διακατέχει, αποφάσισε να παίξει-χρησιμοποιώντας τη συναδέλφισσα- ένα ακόμη από τα γνωστά αδιέξοδα παραταξιακά της παιχνίδια.

Μια επικίνδυνη  τακτική που μπερδεύει επίτηδες το νομικό με το πολιτικό κομμάτι μιας υπόθεσης που -εν γνώσει τους και με κάθε τρόπο, ακόμη και λέγοντας ασύστολα ψέματα- οδηγούν σε αδιέξοδο την εξαπατημένη, από τους συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συναδέλφισσα Δ/ντρια.

Οι Παρεμβάσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεχίζουν λοιπόν να εκθέτουν συνάδελφο με την επικίνδυνη επαναστατική γυμναστική τους. Και σε αυτή την περίπτωση προφανώς έδωσαν ψεύτικες υποσχέσεις στη συναδέλφισσα και ,πλέον, βρίσκονται εκ νέου σε αδιέξοδο.

Η ΔΑΚΕ, ως δύναμη ευθύνης, σας ενημερώνει πάντα λέγοντας την αλήθεια και κοιτώντας σας στα μάτια. Η μόνη νόμιμη προστασία για όλους μας είναι η τήρηση κατά γράμμα   των ψηφισμένων αποφάσεων των θεσμικών συνδικαλιστικών μας Οργάνων. Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία  και δίνουμε μέσα από αυτά ,με τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε, τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Στη δύσκολη ώρα οι παραταξιακές ψευτοπαλληκαριές, οι τραμπουκισμοί και οι μεγαλόστομες ανέξοδες κορόνες δεν πρόκειται να βοηθήσουν κανέναν και καμία από εμάς.

Η ΔΑΚΕ είναι πάντα δίπλα στην κάθε συναδέλφισσα και στον κάθε συνάδελφο, υπερασπίζοντας την υπηρεσιακή του ασφάλεια και παλεύοντας για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το αποδεικνύουμε συνεχώς και για αυτό ο κλάδος εμπιστεύεται τη μόνη παράταξη ευθύνης, αναδεικνύοντάς την συνεχώς πρώτη δύναμη σε  επίπεδο ΕΛΜΕ Λάρισας  αλλά και σε επίπεδο ΟΛΜΕ (η ΔΑΚΕ ξανά πρώτη στο πρόσφατο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας).

Με αποφασιστικότητα και εντιμότητα θα προφυλάξουμε τον κλάδο από τους επικίνδυνους ακραίους συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίοι απορρίπτονται συνεχώς από τον κλάδο (στο πρόσφατο  συνέδριο της ΟΛΜΕ κατέλαβαν αισίως την τέταρτη!!! θέση).

Σε όλη τη χώρα  οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι τους στέλνουν συνεχώς  μηνύματα απαξίωσης και αδιαφορίας.

Προφανώς δεν τα λαμβάνουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ