Η Θεσσαλία στο επίκεντρο της κλιματικής κρίσης

Θα παρουσιαστούν νέα επιστημονικά δεδομένα και προτάσεις προσαρμογής και ανθεκτικότητας

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2017 διοργανώνει το “Hellenic Disaster Risk Reduction Forum” (“Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα”).

Mε αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την εκδήλωση του Μεσογειακού Κυκλώνα “Ianos” και ενός έτους από την ακραία κακοκαιρία “Daniel”, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με θέμα “Ιανός: 4 χρόνια μετά, Ντάνιελ: 1 χρόνος μετά | Η Θεσσαλία στο Επίκεντρο της Κλιματικής Κρίσης | Νέα Επιστημονικά Δεδομένα – Προτάσεις Προσαρμογής & Ανθεκτικότητας”.

Κορυφαίοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν στοχευμένα δεδομένα και συμπεράσματα και θα καταθέσουν προτάσεις, αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνητικών εργασιών μίας ομάδας 30 και πλεόν επιστημόνων, με σκοπό τη μείωση της διακινδύνευσης στο Θεσσαλικό χώρο.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή, έχει καθαρά επιστημονικό χαρακτήρα και στόχο να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα νέα επιστημονικά δεδομένα με προτάσεις Προσαρμογής και Ανθεκτικότητας.

Το Forum θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. και με τη συνδρομή του Δήμου Βόλου στο Ξενοδοχείο Domotel Xenia του Βόλου στις 2 Σεπτεμβρίου 2024 με ώρα έναρξης στις 18:00.

Αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming στο σύνδεσμο:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ