Κ. Αγοραστός: Απονέμω στον κ. Κουρέτα το βραβείο για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στη Θεσσαλία

Η τοποθέτηση του πρώην Περιφερειάρχη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Το… βραβείο της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής που έχει γίνει στην Θεσσαλία «απέδωσε» ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Στο περιφερειακό συμβούλιο της Παρασκευής ο πρώην περιφερειάρχης χαρακτήρισε ως κύριο και μοναδικό υπεύθυνο των εκατομμυρίων τόνων νεκρών ψαριών που βρέθηκαν από την λίμνη Κάρλα στον Παγασητικό κόλπο, το σημερινό περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

«Δεν είχατε κανένα απολύτως σχέδιο έτοιμο για την αποστράγγιση των νερών. Πιαστήκατε αδιάβαστος σε ό,τι είχε να κάνει με την διαχείριση των αποστραγγιστικών νερών της Κάρλα.

Ποιό ήταν το εγκεκριμένο σχέδιο αποστράγγισης νερού από την περιοχή της λίμνης Κάρλα;

Ποια περιβαλλοντικά μέτρα προστασίας πήρατε κατά την αποστράγγιση;

Γιατί το θυρόφραγμα δεν έκλεισε μόλις εμφανίστηκαν νεκρά ψάρια τον Ιούλιο στον Παγασητικό

Γιατί δεν τοποθετήθηκε τουλάχιστον νωρίτερα δίχτυ προστασίας για τα ψάρια ;

Δεν είχατε κανένα απολύτως σχέδιο για το πως θα διαχειριστείτε την κατάσταση και αγνοήσατε και τα σημάδια και έφτασαν τώρα όλες αυτές οι απόκοσμες εικόνες να έχουν κάνει το γύρο του κόσμου με τους τόνους νεκρών ψαριών στον Παγασητικό κόλπο.

Από τις 25 Ιουλίου που σας προειδοποιούσαν ότι υπάρχουν νεκρά ψάρια ένα μήνα τώρα δεν κάνατε τίποτα απολύτως αφήνοντας ανοιχτό το θυρόφραγμά. Γνωρίζατε τι θα συμβεί και επιλέξατε να επιβαρύνεται οικολογικά τον Παγασητικό κόλπο, οδηγώντας σε οικονομική ασφυξία δεκάδες επιχειρηματίες της περιοχής» Παραδέχεστε στα δημοσιεύματα οτι δεν υπήρχε συντονισμός υπηρεσιών και φορέων … αυτή ειναι η δουλειά του περιφερειάρχη .. οι υπηρεσίες δε δρουν μόνες τους και σε κρίσεις χωρίς πρωτόκολλα !!! Είστε ο πολιτικός προϊστάμενος … είστε η αρχή που φέρατε περισσότερους συμβούλους να βοηθήσουν το έργο σας , να διορθώσουν υποτίθεται καταστάσεις ,επισήμανε ο πρώην περιφερειάρχης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος.

Μάλιστα ο κύριος Αγοραστός κατέρριψε και την προσπάθεια που υπήρξε από την πλευρά του κυρίου περιφερειάρχη να εμφανίσει στο περιφερειακό συμβούλιο πως σωστά έμεινε ανοιχτό το θυρόφραγμα με τη «βούλα» εισαγγελικού πορίσματος.

« Σατανική σύμπτωση σήμερα που συζητάμε στο περιφερειακό συμβούλιο για το ποιος έχει την ευθύνη που έμεινε ανοιχτό το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας την ίδια ώρα να διοχετεύεται σε μέσα ενημέρωσης πόρισμα της εισαγγελίας Βόλου περί δικαίωσης του περιφερειάρχη Κουρέτα λέγοντας πως το θυρόφραγμα δεν μπορούσε να κλείσει επειδή έπρεπε να εκτονωθεί η πλημμυρική κατάσταση.

Βέβαια ως γνωστόν η εισαγγελία δεν διοχετεύει στα μέσα ενημέρωσης πορίσματα αλλά το πιο σημαντικό: ξεχάσατε στην άτυπη ενημέρωση που στάλθηκε στα ΜΜΕ να γράψετε πως αυτό το πόρισμα της Εισαγγελίας Βόλου είχε αναφορά στο παρελθόν. Για τον περσινό Σεπτέμβριο έλεγε να παραμείνει ανοιχτό το θυρόφραγμα όχι και για 11 μήνες μετά» επισήμανε στην τοποθέτηση του ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός .

Επιπρόσθετα ο πρώην περιφερειάρχης πρότεινε προς την περιφερειακή αρχή να τρέξει άμεσα όλες τις διαδικασίες για να υπάρξει οικονομική ενίσχυση και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων (από την κυβέρνηση και από την περιφέρεια)που υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά από την οικολογική επιβάρυνση που υπήρξε πέριξ του Βόλου.

«Να το κάνετε όπως κι εμείς το είχαμε πράξη στην περίοδο του covid δίνοντας μια οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις για διαφυγόντα κέρδη που υπέστησαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ