Πραγματοποιήθηκαν στην Μελία του Δήμου Κιλελέρ οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του Αλέκου Χονδρονάσιου»

-Θανάσης Νασιακόπουλος: Τιμούμε τον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του τόσο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και στους αγροτικούς αγώνες

Σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον τίτλο “Τιμή, Μνήμη, Θύμισες” στην τοπική κοινότητα Μελίας του Δήμου Κιλελέρ προς τιμήν του εκλιπόντος Αντιδημάρχου, πρώην Δημάρχου Πλατυκάμπου και πρώην κοινοτάρχη Μελίας Αλέκου Χονδρονάσιου.
Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Δήμος Κιλελέρ το Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο Μελίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μετονομασίας της πλατείας της κοινότητας σε πλατεία Αλέξανδρου Χονδρονάσιου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τον τίτλο «Η Μελία μέσα στο χρόνο» σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου που φέρει το όνομα του εκλιπόντος.


Την επόμενη μέρα ανήμερα της εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Αλέκου Χονδρονάσιου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.
Κατά τη διάρκεια της τελετής μετονομασίας της πλατείας σε ομιλία του ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ανέφερε τα εξής:
…«Στις διήμερες εκδηλώσεις που έχουν τον τίτλο “Τιμή, Μνήμη, Θύμισες ” και που είναι αφιερωμένες στη μνήμη του εκλιπόντος αντιδημάρχου μας Αλέκου Χονδρονάσιου πράττουμε το ελάχιστο, τιμώντας έναν άνθρωπο ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του τόσο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και στους αγροτικούς αγώνες στους οποίους πρωτοστατούσε διεκδικώντας σθεναρά το δίκαιο αγροτών – συναδέλφων του.
Είχα την τύχη να γνωρίζω πολλά χρόνια και να συνεργαστώ με τον Αλέκο Χονδρονάσιο από το 2019 μέχρι και τη στιγμή που τόσο αναπάντεχα έφυγε από κοντά μας.


Συνεργάστηκα με έναν άνθρωπο τον οποίο χαρακτήριζε πρώτα από όλα η αισιοδοξία. Χαρακτηριστική η φράση του “όλα καλά”. Η φράση αυτή δεν ήταν ένα απλό σχήμα λόγο, μία επαναλαμβανόμενη κουβέντα. Ήταν η πεποίθηση του ότι με την καθημερινό αγώνα, με τη διαρκή ενασχόληση για την επίλυση των προβλημάτων είναι βέβαιο ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν και οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν. Το πίστευε ακράδαντα ο Αλέκος, και αυτή του την αισιοδοξία την μεταλαμπάδευε στους συνεργάτες του…
…Ο Αλέκος Χονδρονάσιος ήταν συναισθηματικά δεμένος με τον τόπο του. Αγαπούσε το χωριό του, αγαπούσε τη γη που τον μεγάλωσε, αγαπούσε την πατρίδα του με αυτήν την άδολη αγάπη μακριά από ακραίους εθνικισμούς και άγονες πατριδοκαπηλίες. Τον διακατείχε η υγιής εθνικής συνείδηση, ήταν βαθύς γνώστης της ιστορίας του τόπου μας και τον ενδιέφερε να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη την οποία θεωρούσε απαραίτητο στοιχείο για την παραπέρα πορεία της πατρίδας μας.


Ήταν υπέρμαχος της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, στο ιστορικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Θεωρούσε τον ενεργό πολίτη στυλοβάτη της δημοκρατίας, εχέγγυο για την ορθή λειτουργία των τοπικών κοινωνιών…
… Λιτός στην καθημερινότητα του και αλληλέγγυος με τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες του. Επιτυχημένος αγρότης συνέβαλε τα μέγιστα στην αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών και στην αναβάθμιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων.
Ο Αλέκος Χονδρονάσιος ήταν ένα αυτό αυτόφωτο άτομο με έμφυτη την τάση για δημιουργία. Δεν αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση. Ο πλούσιος συναισθηματικός του κόσμος και η αισθητική πληρότητα που τον χαρακτήριζε, το θάρρος, η αποφασιστικότητα, η πειθαρχία, η επιμονή, η συνέπεια, η σοβαρότητα , η έλλειψη εγωισμού αλλά και η άσκηση αυτοκριτικής, όταν αυτή ήταν αναγκαία, συνέβαλαν στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, απαλλαγμένης από κατώτερα ένστικτα και συναισθήματα.


Προσπάθησα με λίγα λόγια να σκιαγραφήσω την προσωπικότητα του Αλέκου Χονδρονάσιου, του αγαπημένου μου συνεργάτη που ο αδόκητος θάνατός του μας γέμισε θλίψη και άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Το έργο που επιτέλεσε είναι η παρακαταθήκη του. Εγώ και όλοι όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη. Αιωνία η μνήμη του».
Την εκδήλωσε χαιρέτισαν η Αντιπεριφερειάρχης Μ. Γαλλιού, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Πλατυκάμπου Ε. Παπαγιαννούλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κ. Νταλαμπύρας, ο πρώην κοινοτάρχης Μελίας και αδελφός του εκλιπόντος Αχ. Χονδρονάσιος, ο πρώην κοινοτικός σύμβουλος Κ. Παπαπαρίσης, το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελίας Β. Δρίβα, η κα. Χ. Γαρυφαλλοπούλου και ο κ. Παντελής Μακρυγιάννης.


Στις εκδηλώσεις συμμετείχε σύσσωμη η Δημοτική Ομάδα του «Νέου Κιλελέρ», εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θεσμικοί παράγοντες του Δήμου, Πρόεδροι και Σύμβουλοι τοπικών κοινοτήτων, κάτοικοι της Μελίας και των γύρω περιοχών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ