Στο Επιμελητήριο Λάρισας ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα

Το επιμελητήριο Λάρισας επισκέφθηκε σήμερα ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα κ. Aramis Fuente Hernadez. Τον Πρέσβη υποδέχθηκε και καλωσόρισε η Διοικητική Προϊσταμένη του Επιμελητηρίου Λάρισας κα Κατερίνα Τσολάκη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Γκουντόπουλος και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Χρύσα Τσαγανού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πρέσβης εξέθεσε διεξοδικά την κατάσταση στην Κούβα αναφερόμενος στον πολύχρονο, απάνθρωπο και παράνομο αποκλεισμό στην σύγχρονη ιστορία κατά της Κούβας από τις ΗΠΑ και τόνισε ότι ο κουβανικός λαός συνεχίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει την επανάσταση, προσπαθώντας να ξεπεράσει τις δυσκολίες που προκαλεί αυτός ο καθολικός αποκλεισμός σε βάρος της χώρας.

Από τη πλευρά της η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Κατερίνα Τσολάκη παρουσίασε τον Φορέα του Επιμελητηρίου και τόνισε ότι το Επιμελητήριο Λάρισας λειτουργεί σταθερά ως αρωγός των τοπικών επιχειρήσεων που θέλουν να συνδεθούν με τις διεθνείς αγορές και προωθεί δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους, ενώ ο κ. Γρηγόρης Γκουντόπουλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στου πλαίσιο ενός ασταθούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος που δημιουργήθηκε από μια σειρά αλλεπάλληλων κρίσεων στην Ελλάδα.

Τέλος, όλοι οι παριστάμενοι επεσήμαναν τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων και αυτών της Κουβανής Δημοκρατίας σε πολλούς τομείς και κλάδους. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε η διοργάνωση μίας επίσκεψης εκπροσώπων της Περιφέρειας και το Επιμελητηρίου στην Κούβα στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ετήσιας γενικής εμπορικής έκθεσης, με στόχο την διερεύνηση του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος καθώς και των ευκαιριών επιχειρηματικής παρουσίας στην εκεί αγορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ