Το πρόγραμμα του αγιασμού στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Λαρισαίων

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης και η Διεύθυνση Παιδείας ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων για τη νέα χρονιά.
Την Δευτέρα 02/09/2024 θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός. Την ημέρα του αγιασμού, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να συνοδεύσουν τα παιδιά τους, να ενημερωθούν για θέματα λειτουργίας των παιδικών σταθμών, να ξεναγηθούν στο χώρο όπου θα φιλοξενηθούν τα παιδιά τους και να μιλήσουν με το προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας των παιδικών σταθμών είναι από τις 07:00 π.μ. – 16:00 μ.μ., με ώρα προσέλευσης από 07:00 π.μ.- 09:00 π.μ. και ώρα αναχώρησης από 13:15 μ.μ. έως 16:00 μ.μ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει πρόγραμμα προσαρμογής των νέων παιδιών, χωρίς να αποκλείεται η παραμονή τους για όλο το ωράριο μετά από επιθυμία των γονέων, με κανονική σίτιση.

Επισημαίνουμε ότι την Δευτέρα 2/9/2024 οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά σε πλήρες ωράριο 7.00 πμ – 16:00 μ.μ

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα 2/9/2024 έως 10/9/2024 γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις και ενστάσεις και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά από λίγες ημέρες

Αναλυτικά το πρόγραμμα για κάθε παιδικό σταθμό είναι το εξής:

Προσέχουμε!
Πηγαίνουμε το παιδί στον Π.Σ. στα πλαίσια του ωραρίου προσέλευσης 7πμ-9πμ .
Δεν το παίρνουμε πριν από τις 13.15μμ και όχι αργότερα από τις 16.00μμ .
Φοράμε στο παιδί ρούχα απλά, αποφεύγοντας τιράντες, παπούτσια με κορδόνια, ζώνες κουμπιά.
Δεν ξεχνάμε να έχουμε μαζί μια αλλαξιά ρούχα γιατί η συναισθηματική φόρτιση των πρώτων ημερών ή το παιχνίδι μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.
Κάνουμε έλεγχο για ψείρες τακτικά.
Ενημερώνουμε τον ΠΣ για:αλλεργία, ευαισθησία του παιδιού κ.ά.
Δε στέλνουμε ανήλικο άτομο να πάρει το παιδί και ενημερώνουμε έγκαιρα για την αλλαγή συνοδού.
Ενημερώνουμε έγκαιρα για ιώσεις του παιδιού και παιδικές ασθένειες.
Δεν αμελούμε τον εμβολιασμό των παιδιών.

Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ