Συμπληρωματικές εξετάσεις εισαγωγής στο Πρότυπο ΓΕΛ Λάρισας

Υποβολή αιτήσεων μέχρι Πέμπτη 5/9/2024 και ώρα 12.00 μ.

Ο Διευθυντής του Προτύπου Γενικού Λυκείου Λάρισας προκηρύσσει τη διενέργεια συμπληρωματικής εξεταστικής διαδικασίας για την πλήρωση δεκατεσσάρων (14) κενών θέσεων μαθητών/-τριών στην Α’ τάξη του σχολείου που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη πόλη μας από τη σχολική χρονιά (2024-2025) που αρχίζει σε λίγες ημέρες.

Οι υποψήφιοι/-ες για την εισαγωγή αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά. Το σύνολο των ερωτήσεων είναι 50 και εξ αυτών οι 25 για την κατανόηση κειμένου της Ελληνικής Γλώσσας και οι 25 για τα Μαθηματικά. Όλες οι ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής.

Η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στις εξετάσεις θα γίνεται στο γραφείο του Δ/ντή σχολείου (το οποίο θα λειτουργήσει για τη φετινή σχολική χρονιά [2024-2025] ως συστεγαζόμενο με το 2ο ΓΕΛ Λάρισας, στο διδακτήριο επί της οδ. Αιόλου 4, Λάρισα), από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, με την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση και των δύο (2) γονέων/κηδεμόνων του/της μαθητή/-τριας που θα αναφέρει:

«Παρακαλώ να δεχθείτε τη συμμετοχή του παιδιού μου/μαθητή/-τριας <Ονοματεπώνυμο μαθητή/-τριας> στη διαδικασία εισαγωγής για την Α’ τάξη του Προτύπου Γενικού Λυκείου Λάρισας».

Σε περίπτωση υποβολής αίτησης συμμετοχής ηλεκτρονικά (στο e-mail του σχολείου: mail@lyk-prot-lar.lar.sch.gr ) , η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση απαιτείται να έχει εκδοθεί μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr (στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses ) .

H διεξαγωγή της δοκιμασίας θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του σχολείου την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 στις 9.00 π.μ. και θα έχει διάρκεια 180 λεπτά. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στην οικεία σχολική μονάδα μία ώρα πριν την έναρξη της δοκιμασίας (τεστ δεξιοτήτων). Οι επιμέρους λεπτομέρειες της διαδικασίας των εξετάσεων καθορίζονται με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ).

* Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο ιστολόγιο του σχολείου: https://blogs.sch.gr/lykprotlar

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ