Αγωνιστική Παρέμβαση: Ολιγομελή τμήματα στο σφαγείο της αντιλαϊκής πολιτικής

Δείτε την ανακοίνωση της παράταξης

Με την υπουργική απόφαση 97390/Υ2/30-08-2024 για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να περικόψει εκατοντάδες τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Στο νομό Λάρισας και συγκεκριμένα στο 4ο ΕΠΑΛ στον τομέα ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ δεν ενέκρινε την λειτουργία δύο τμημάτων: α) Σχεδιασμός-Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων και β) Συντήρηση Έργων Τέχνης και Αποκατάστασης.

Τα δύο αυτά τμήματα είναι μοναδικά στο νομό και μάλιστα το δεύτερο είναι και μοναδικό στην περιφέρεια Θεσσαλίας! Είναι προφανές πως το υπουργείο αφαιρεί από δεκάδες παιδιά την δυνατότητα να σπουδάσουν αυτό που θέλουν και στην ουσία στρώνει το δρόμο στα διάφορα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια του νομού.

Το θλιβερό είναι ότι για την λειτουργία των δύο τμημάτων υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και οι απαραίτητοι εργαστηριακοί χώροι αλλά για το υπουργείο και την κυβέρνηση αυτά είναι “ψιλά γράμματα”. Σημασία για τους καρεκλοκένταυρους του υπουργείου έχει η εφαρμογή της πολιτικής του περιορισμού των δικαιωμάτων στην μόρφωση και η προσφορά πελατείας στον γνωστό ιδιωτικό κρατικοδίαιτο τομέα των φίλων της κυβέρνησης.

Καλούμε την ΕΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση και να στηρίξει το αίτημα του 4ου ΕΠΑΛ και των καθηγητών του για άμεση έγκριση των τμημάτων. Να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα εγγραφών και για τα δύο αυτά τμήματα ώστε να μπορέσουν να εγγραφούν και οι υπόλοιποι μαθητές που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις δύο αυτές ειδικότητες.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε έκτακτη συνεδρίαση αύριο Τετάρτη ώστε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις άμεσα.
Η πολιτική των περικοπών και του εκφοβισμού δεν θα περάσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ