Η επίσημη ανακοίνωση του Οινοποιείου Τυρνάβου για τις τιμές των σταφυλιών

Χρ. Τσιτσιρίγγος: Σε ιστορικό υψηλό οι τιμές στα οινοποιήσιμα σταφύλια. Κορυφαίος στόχος της Διοίκησης παραμένει η στήριξη των παραγωγών – συνεταίρων και της τοπικής οικονομίας

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η φετινή γενική συνέλευση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, αφού φέτος ο ΑΟΣ και η Διοίκηση του κατάφεραν να ορίσουν αυξημένες τιμές στα οινοποιήσιμα σταφύλια αποδεικνύοντας στην πράξη ότι στόχος τους είναι η στήριξη τη τοπικής αμπελοκαλλιέργειας, των παραγωγών – συνεταίρων αλλά και της τοπικής οικονομίας.

Στη γενική συνέλευση από τον πρόεδρο του ΑΟΣ κ. Χρήστο Τσιτσιρίγγο, όπως έγραψε και το paidis.com ανακοινώθηκαν οι τιμές αγοράς που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο και για το Μοσχάτο θα είναι 0,48€ το κιλό και για το Ροδίτη 0,37€ το κιλό.

Η ομιλία του προέδρου

Για εμάς μιλάνε τα έργα και όχι τα λόγια, επεσήμανε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΑΟΣ κ. Χρ. Τσιτσιρίγγος, αφού ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει δάνειο στον Συνεταιρισμό και για πρώτη φορά μπήκαν χρήματα προς τοκισμό.
Μια άλλη σημαντική εξέλιξη εκτός από τις αυξημένες πωλήσεις η γενική εικόνα στα οικονομικά του συνεταιρισμού που έχει θετικό πρόσημο σημείωσε ο κ. Τσιτσιρίγγος, για αυτό μπορούμε να δώσουμε τιμές που αποτελούν ιστορικό υψηλό για τον Συνεταιρισμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΟΣ τα τελευταία χρόνια ο συνεταιρισμός
γνωρίζει οικονομική άνθηση με αυξήσεις τόσο σε πωλήσεις όσο και σε έσοδα. Το μυστικό της επιτυχίας έγκειται στην σταθερά υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας, των πρώτων υλών καθώς και στα σύγχρονα μέσα παραγωγής που διαθέτουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το επενδυτικό πρόγραμμα καινοτομία και πράσινη μετάβαση ύψους 2.100.000 ευρώ, έχει τελειώσει εκτός από τα φωτοβολταϊκά τα οποία πιστεύω μέχρι τέλη Οκτωβρίου να έχουν τοποθετηθεί κι αυτά στις στέγες του καινούργιου μας κτηρίου, πρόσθεσε ο κ. Τσιτσιρίγγος.

Κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Επιτέλους, το όραμα της διοίκησης για περαιτέρω εκσυγχρονισμό την επόμενη 7ετία μπορεί να υλοποιηθεί με την ένταξή μας σε επενδυτικό πρόγραμμα που θα αφορά σε κτηριακές εγκαταστάσεις και σε εξοπλισμό. Το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα θα είναι ύψους 4.850.000 ευρώ και θα μας βοηθήσει να λειτουργούμε σαν ένα ακόμα πιο σύγχρονο εργοστάσιο προς όφελος του συνεταιρισμού και των συνεταίρων του».
Προηγήθηκε ενημέρωση των μελών της Γενικής Συνέλευσης για τα υπάρχοντα αποθέματα, τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο των δεξαμενών και συζήτηση σχετικά με τα σταφύλια που θα εισκομίζονται στον Συνεταιρισμό, από την Διευθύντρια του ΑΟΣ κ. Αναστασία Παναγιώτου.

Η κ. Παναγιώτου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και στο επενδυτικό πρόγραμμα του Συνεταιρισμού.

ΤΙΜΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ 2024

  • GRENACHE ROUSE – ΛΗΜΝΙΩΝΑ – GRENACHE BLANC B Μ Α Κ Α Μ Π Ε Ο – Ν Τ Ε Μ Π Ι Ν Α – U G N I B L A N C – ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ
    ΤΙΜΗ 0,35
  • SAUVIGNON BLANC ΤΙΜΗ 0,65
  • ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ – ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΤΙΜΗ 0,48
  • CABERNET S. – CHARDONNAY- MERLOT-SYRAH ΤΙΜΗ 0,52
  • GRAND NOIR – ALICANTE ΤΙΜΗ 0,40
  • ΜΠΑΝΤΙΚΙ – ΞΥΝΟΜΑΥΡΟ ΤΙΜΗ 0,42
  • ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΙΜΗ 0,48
  • ΡΟΔΙΤΗΣ ΤΙΜΗ 0,37

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ