Η Ν.Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ για τα 50 χρόνια από τη ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974

Ήταν 3 του Σεπτέμβρη του 1974, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο πολιτικός που οι πολίτες αποκαλούσαν με το μικρό του όνομα, ανακοίνωσε την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, της πολιτικής μας παράταξης που κυριάρχησε ιδεολογικά και πολιτικά στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, «για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο βιοτέχνης, ο υπάλληλος, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του…».

Κύριες ιδεολογικές θέσεις μας υπήρξαν η εθνική ανεξαρτησία της χώρας, η δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία, η κοινωνική δικαιοσύνη, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, θεσμοί και αξίες πάντοτε επίκαιροι και πάντοτε με το δικό τους ξεχωριστό διαχρονικό νόημα. Το Ε.Σ.Υ., η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο οικογενειακό δίκαιο (ισότητα φύλων, ποινικοποίηση οικογενειακής βίας, αποποινικοποίηση μοιχείας κτλ), η κατοχύρωση της 5ήμερης εργασίας, η κατάργηση της θανατικής ποινής, η δημιουργία του ΑΣΕΠ, είναι μερικά μόνο από τα πολλά παραδείγματα των σημαντικότατων μεταρρυθμίσεων που η παράταξή μας θεσμοθέτησε στη χώρα.

50 χρόνια δημιουργικής προσφοράς στην πατρίδα και τον λαό συμπληρώνονται φέτος από τις 3 του Σεπτέμβρη του 1974. Μισός αιώνας αγώνων για μια Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, στην πρωτοπορία της Ευρώπης.

Χρόνια πολλά λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας. Στο κίνημα των αγώνων! Στο κίνημα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ