Επίσκεψη Χρ. Κέλλα στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΛ «Φανή Καντώνια»

Πρόκειται για σπουδαίο βήμα για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία. Εύχομαι κανένα παιδί να μην τη χρειαστεί, σημείωσε ο Λαρισαίος υφυπουργός

Τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας «Φανή Καντώνια», επισκέφτηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ο οποίος ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΛ, Ιωάννα Γριβέα, στους υπερσύχρονους χώρους και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής.

Η ΜΕΘ Παίδων «Φανή Καντώνια», δωρεά της COSMOS ALUMINIUM A.E. και της οικογένειας Ξενοφώντος Καντώνια, λειτουργεί επίσημα από τις 19 Αυγούστου 2024, ενώ εγκαινιάστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Είναι πλήρως εξοπλισμένη µε τα πιο σύγχρονα μηχανήματα εντατικής νοσηλείας, προσφέρει κρίσιµες υπηρεσίες υγείας, καλύπτοντας ένα διαχρονικό αίτημα για παιδιατρική εντατική φροντίδα στην Κεντρική Ελλάδα.

Μετά την επίσκεψή του στη ΜΕΘ Παίδων «Φανή Καντώνια» ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε: «Η λειτουργία της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας είναι ένα σπουδαίο βήμα για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία, με την υψηλής ποιότητας παρεχόμενη φροντίδα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τα παιδιά.

Η νέα ΜΕΘ δεν είναι μόνο ένας χώρος εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Είναι ένας χώρος όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα κάνει μικρά θαύματα στις ζωές των ασθενών και των οικογενειών τους.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια Καντώνια για τη σπουδαία δωρεά στη μνήμη της Φανής Καντώνια, γι’ αυτό το έργο ζωής, που προσέφεραν στη Λάρισα και σε όλη την Κεντρική Ελλάδα, αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για να γίνει αυτή η μονάδα πραγματικότητα.

Η δημιουργία της ΜΕΘ Παίδων “Φανή Καντώνια” μας γεμίζει με ελπίδα και δύναμη για το μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι η νέα ΜΕΘ θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την παιδιατρική φροντίδα στη χώρα μας. Εύχομαι πραγματικά κανένα παιδί να μην τη χρειαστεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ