Ε. Λιακούλη: Ο Αύγουστος τελείωσε και οι εισακτέοι πλημμυρόπληκτοι μαθητές, ακόμη περιμένουν!

Την αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας να εκδώσει την απόφαση για την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή των πλημμυρόπληκτων μαθητών της Θεσσαλίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως δικαιούνται σύμφωνα με το νόμο, επέκρινε με δημόσια δήλωσή της η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Λαρισαία Βουλευτής επεσήμανε ειδικότερα τα εξής:

«Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, που κόστισαν ανθρώπινες ζωές, διέλυσαν υποδομές και περιουσίες και ανέτρεψαν πλήρως την καθημερινότητα των κατοίκων, οι μαθητές και ιδίως οι φοιτούντες στην Γ’ Λυκείου, κλήθηκαν ναπροσαρμοστούν σε νέες δύσκολες συνθήκες.

Η λειτουργία των σχολείων αλλά και η εν γένει διδακτική διαδικασία επηρεάστηκαν σοβαρά, ενώ ταυτόχρονα πολλοίμαθητές αναγκάστηκαν να αλλάξουν τόπο διαμονής ή και να σηκώσουν δυσανάλογα βάρη, συμμετέχοντας στην αγωνία των οικογενειών τους, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο μελέτης αλλά και την απαιτούμενη συγκέντρωση στα μαθήματά τους.

Με διαδοχικές ερωτήσεις μου τον Οκτώβριο του 2023 και τον Απρίλιο του 2024 ζήτησα από το Υπουργείο Παιδείας την έκδοση υπουργικής απόφασης για την ένταξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου της Θεσσαλίας, στην πρόνοια του νόμου για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων.

Κι ενώ το Υπουργείο διεμήνυε ότι η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, σήμερα η απόφαση ακόμη αγνοείται.
Η αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, που περιμένουν να μάθουν τα επόμενα βήματά τους δεν έχει τέλος. Εν μέσω των συνεχών κρίσεων που χτυπούν τη Θεσσαλία, με τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά και την εγκατάλειψη από την Κυβέρνηση, οι νέοι μας που ετοιμάζονται για το Πανεπιστήμιο, βιώνουν πλέον και μια παρατεταμένη αναμονή, που δεν τους επιτρέπει να προγραμματίσουν τη ζωή τους.

Καλώ το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή των Θεσσαλών τελειόφοιτων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως δικαιούνται από το νόμο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ