Επιστολή Δημ. Κουρέτα στο Υπ. Υποδομών για την κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου της Ραψάνης

Απαντήσεις για την καθυστέρηση ως προς την κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου της Ραψάνης, επί της ΠΑΘΕ και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την ολοκλήρωση του, ζητά με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης, επισημαίνει επιπλέον την σπουδαιότητα ολοκλήρωσης του έργου για την περιοχή, η οποία οδηγείται σε συστηματική απομόνωση με ολέθριες συνέπειες για την τοπική οικονομία.
Αναλυτικά η επιστολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας:
«Στα υπ’ αριθμό πρωτ. ΚΓ/ΦΚ/ΔΗ1/586/2028 και 1765/2018 έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, αναφέρεται ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της κατασκευής πλήρους κόμβου στον Α/Κ Ραψάνης, η οποία βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την εγκατάσταση του σταθμού Διοδίων Πυργετού στη νότια έξοδο της Κοιλάδας των Τεμπών. Τούτο δε αποτελεί συμβατική υποχρέωση του Δημοσίου με βάση τη συμφωνία τροποποίησης των διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης. Επειδή μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική δέσμευση του Παραχωρησιούχου για την κατασκευή του πλήρους ανισόπεδου κόμβου Ραψάνης, αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου σας, ωστόσο και μετά την πάροδο πλέον των έξι ετών, στο σημείο λειτουργεί ημικόμβος και μόνο για όσους κατευθύνονται στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Τούτο δε έχει ως αποτέλεσμα οι διερχόμενοι οδηγοί και επισκέπτες που κατευθύνονται στο ρεύμα προς Αθήνα να μην μπορούν να προσεγγίσουν την Κοιλάδα των Τεμπών και τα παράλια του Ν. Λάρισας. Με την παρούσα, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αναφορικά με την πορεία των ενεργειών σας, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του κόμβου αλλά και γιατί οι εργασίες κατασκευής δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Είναι δε σε πλήρη γνώση σας ότι η μη ολοκλήρωση της κατασκευής του πλήρους κόμβου στον Α/Κ Ραψάνης έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής να μην έχουν πρόσβαση από την ΠΑΘΕ προς την Κοιλάδα των Τεμπών και τα παράλια του Νομού Λάρισας και η περιοχή να οδηγείται σε συστηματική απομόνωση με ολέθριες συνέπειες. Τέλος, παρακαλούμε όπως ληφθεί υπόψη σας το γεγονός ότι σε περίπτωση μετεγκατάστασης του σταθμού Διοδίων Πυργετού στη νότια έξοδο της Κοιλάδας των Τεμπών, να υπάρξει σχετική πρόβλεψη περί πλήρους απαλλαγής από την πληρωμή τέλους διοδίων για τους κατοίκους της Π.Ε. Λάρισας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ