Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλου Ευυδρίου: Δεν Ξεχνώ

Δείτε την ανακοίνωση με αφορμή τις επετείους των καταστροφών

Φίλοι και συγχωριανοί
Ο μήνας Σεπτέμβριος για εμάς είναι μήνας μνήμης και όχι λήθης..
Δυστυχώς έχει μετατραπεί σε έναν μαύρο μήνα που μας αναγκάζει να θυμόμαστε άσχημες στιγμές από τις καταστροφές που έχουμε βιώσει…μια θλιβερή επέτειος .

Έναν χρόνο από τον daniel και elias , τέσσερα χρόνια από τον Ιανό. Όπως βλέπετε μέσα σε τρία χρόνια υπήρξαν τρεις καταστροφές που ισοπέδωσαν κυριολεκτικά τα χωριά μας . Οικονομική και ψυχολογική κατάρρευση του κόσμου αφού σπίτια ,χωράφια ,εξοπλισμοί και ότι υπήρχαν καταστράφηκαν και χάθηκαν . Τίποτα πια δεν είναι όπως ήταν ….ο κόσμος για τρίτη φορά προσπαθεί να ορθοποδήσει και να φτιάξει ότι έχασε αλλά και τα χωριά μας διαλύθηκαν και δε θυμίζουν σε τίποτα την προ Ιανού εποχή…

Σαν σύλλογος είμαστε παρών για ότι αφορά το μέλλον των χωριών μας και των κατοίκων του και για αυτό θα παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε. Δε ζητάμε παράλογα πράγματα, ζητάμε να επιστρέψει το αίσθημα της ασφάλειας και το χαμόγελο στους κατοίκους των χωριών μας , θέλουμε ο κόσμος να παραμείνει στα χωριά μας και όχι να φύγει λόγω μη ασφάλειας ή κακής διαβίωσης.

365 ημέρες και τα χωριά της κοινότητάς μας είναι βομβαρδισμένα τοπία….ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα την αποκατάσταση των χωριών μας, την έναρξη και ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων όπως αυτή ανακοινώθηκε καθώς και τη δημιουργία ενός σχεδίου για τη θωράκιση των οικισμών.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ξαναβιώσουμε ούτε εμείς ούτε κανείς άλλος τέτοια καταστροφή .

Θέλουμε την πολιτεία (κράτος – περιφέρεια – δήμος) να σκύψει πάνω από τα κατεστραμμένα χωριά για να μείνει η ύπαιθρος ζωντανή και να μην ερημώσουν τα χωριά μας.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
18/09/20 ΙΑΝΟΣ
5/09/23 ΝΤΑΝΙΕΛ
28/09/23 ΕΛΙΑΣ

Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος κοινότητας Μεγάλου Ευυδρίου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ