Στ. Κασσελάκης: Καλώ τον Κ. Μητσοτάκη να έλθει στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης και να ακούσει την αγωνία των κατοίκων

Επίσκεψη στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης Λάρισας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε με τους πολίτες κι ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Όλοι οι πολίτες εξέπεμψαν κραυγή αγωνίας, λόγω των πολλών και έντονων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Επιπλέον, περιέγραψαν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το αίσθημα εγκατάλειψης που βιώνουν, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έχει πραγματοποιήσει κάποιο έργο, αλλά αρνείται ακόμη και να τους συναντήσει.

Μας έπνιξαν και μας έχουν αφήσει αβοήθητους, λες και είμαστε σκουπίδια, τόνισε μία κάτοικος της περιοχής. Επίσης, όπως είπαν χαρακτηριστικά, πολλά από τα σπίτια της περιοχής δεν έχουν καθαριστεί ακόμα, έναν χρόνο μετά την καταστροφή, ενώ οι καθαρισμοί που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν γίνει, ως επί το πλείστον, με έξοδα και εργασία των ίδιων των κατοίκων της περιοχής.

Μετά τη συζήτηση με τους πολίτες, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε τα εξής:

Συμπάσχω προσωπικά και συμπάσχουμε ως η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας με τους κατοίκους εδώ στις εργατικές κατοικίες, τους οποίους δεν καταδέχονται να δουν οι κυβερνώντες της χώρας, οι οποίοι δεν απαντούν στα αιτήματά τους να έρθουν να μιλήσουν μαζί τους.

Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθει εδώ, χωρίς τεράστια αστυνομική συνοδεία και ΜΑΤ αυτή τη φορά. Να έρθει εδώ και να ακούσει αυτούς τους κατοίκους. Η αγανάκτηση είναι πάρα πολύ μεγάλη και είναι απολύτως δικαιολογημένη. Και δεν είναι δυνατόν να βιώνουμε τέτοιο άγχος, τέτοιο πόνο, έναν χρόνο μετά. Συνάντησα μία κάτοικο η οποία έχασε την αδελφή της από μύκητες, επειδή δεν έγινε σωστός καθαρισμός. Οι άνθρωποι από το φιλότιμό τους και τις οικονομίες τους έχουν καθαρίσει ό,τι μπορούν.

Δεν επαρκούν οι αποζημιώσεις. Δεν έχουν καταβληθεί πολλές αποζημιώσεις. Οι ζημιές είναι τεράστιες. Έχει παγώσει ο χρόνος για τους ανθρώπους εδώ. Κι αυτό οφείλεται όχι μόνο στην κλιματική κρίση, η οποία να θυμίσω ότι δεν είναι εγχώρια, δεν είναι μόνο ελληνική η κλιματική κρίση. Ότι λείπουν υποδομές, αυτό είναι ελληνικό. Αλλά οφείλεται και στην παντελή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους. Εδώ υπάρχουν κτίρια τα οποία ανήκουν στον πρώην ΟΑΕΔ και δεν υπάρχει κανείς αρμόδιος να τα συντηρήσει για να μπορέσουν να αποδώσουν μάλιστα και ενοίκιο. Μιλάμε για τον ορισμό του επιτελικού μπάχαλου και για τον ορισμό της ανάλγητης κυβέρνησης και του πρωθυπουργού χωρίς ενσυναίσθηση.

Άρα, να έρθουν εδώ, να ακούσουν τους κατοίκους και να δώσουν λύσεις. Να κάνουν τη δουλειά τους: πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να έρθουν εδώ, όχι για να βγαίνουν στα κανάλια και να κάνουν κηρύγματα. Να έρθουν εδώ, να μιλήσουν με τους κατοίκους και να λύσουν τα προβλήματά τους. Ένας χρόνος έχει περάσει. Φτάνει πια!

Σύσκεψη με περιφερειάρχη και φορείς

Νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη και εκπροσώπους φορέων και ενημερώθηκε για την πορείων των έργων αποκατάστασης από τις ζημιές του Daniel και για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που υλοποιεί ή πρόκειται να υλοποιήσει η περιφέρεια. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων στους πληγέντες.

Τον κ. Κασσελάκη συνόδευαν οι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξης Μεϊκόπουλος και Μαρίνα Κοντοτόλη αντίστοιχα ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Δ. Τσέτσιλας και Β. Αποστόλου καθώς και τοπικά στελέχη του κόμματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ