Ε. Λιακούλη: «Ο κ. Μητσοτάκης ‘’κερνάει έναν καφέ στο χέρι’’ τους αστυνομικούς…»

Σε αναφορά προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κ. Χατζηδάκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, η οποία κατατέθηκε αρμοδίως στη Βουλή, προχώρησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την κοροϊδία, αντί πραγματικής αύξησης, την οποία εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης πριν από λίγες ημέρες στη ΔΕΘ για τους αστυνομικούς και τις νυχτερινές τους αποζημιώσεις.

Ειδικότερα, η βουλευτής Λάρισας κατέθεσε, συνημμένα, την ευλόγως οργισμένη, κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλίας, την οποία συνυπογράφουν οι πρόεδροι Λάρισας, κ. Α. Νταβούρας, Καρδίτσας, κ. Ι. Μακρής, Μαγνησίας, κ. Α. Διχτάς και Τρικάλων, κ. Ι. Αναγνώστου, με τίτλο «Οι Αστυνομικοί ποτέ δεν επαιτούν, αξιοπρέπεια το μόνο που ζητούν», στην οποία εγκαλούν τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ, για ‘’αυξήσεις’’ στο όριο του εμπαιγμού για τη ‘’μετά από 22 χρόνια αύξηση της νυχτερινής αποζημίωσης, η οποία πλέον θα ανέρχεται σε 0,30€ (καθαρά) την ώρα’’ διαμορφώνοντας το τελικό ποσό, περίπου, στα 2,50 € (!)…

Στο ίδιο πλαίσιο, η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε:

«Αποδεδειγμένα, ό,τι δεν εμπίπτει στην κατηγορία εξυπηρέτησης μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του. Συνεπώς και οι αστυνομικοί, οι οποίοι αποδεδειγμένα υποαμείβονται για το δυσκολότατο, όσο και πολυτιμότατο έργο τους, αυτό της διατήρησης αισθήματος της δημόσιας ασφάλειας για τους πολίτες, μετεκλογικά πλέον δεν αποτελούν …προτεραιότητα για τη ΝΔ. Οι Θεσσαλοί αστυνομικοί υπάλληλοι, μαζί με τους συναδέλφους τους από όλη την επικράτεια, χαρακτηριστικά τονίζουν, πως ένας ‘’καφές στο χέρι’’ ‘’κερασμένος’’ από τον πρωθυπουργό στους αστυνομικούς για τη νυχτερινή υπηρεσία τους, αντί πραγματικής αύξησης, κάνει ακόμη και ‘’την ίδια τη ντροπή να …ντρέπεται’’. Αυτή είναι η αντιμετώπιση ενός πρωθυπουργού και μιας κυβέρνησης που υποτίθεται πως θεωρούν τους αστυνομικούς ως δήθεν ‘’προνομιακό ακροατήριο’’, εν μέσω ακρίβειας και σημαντικής υποβάθμισης του εισοδήματος όλων ανεξαιρέτως των πολιτών… Ας φανταστούμε λοιπόν τι επιφυλάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ για όλους τους άλλους…».

Ενώ η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ καταλήγει στην αναφορά της:
«Στο δε πλαίσιο των παραπάνω, αναμένω –κ.κ. υπουργοί- τις δικές σας απόψεις και προτάσεις, για το πως απαντάτε στις δίκαιες αιτιάσεις των αστυνομικών της Θεσσαλίας και της χώρας ευρύτερα, καθώς και αν προτίθεστε να εισηγηθείτε άμεσα στον κ. πρωθυπουργό μια πραγματική, αυτή τη φορά, αύξηση που να μην εκθέτει τον ίδιο και να μη συνιστά κατάφωρη κοροϊδία, απέναντι σε πρόσωπα που είναι επιφορτισμένα με το τιτάνιο, όσο και δυσκολότατο έργο της διαφύλαξης του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ