Μήνυμα της Δημοτικής Αρχής του δήμου Τυρνάβου για την νέα σχολική χρονιά

Καλό ξεκίνημα και καλή χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς.
Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε ως ζήτημα υψίστης σημασίας και προτεραιότητας την παιδεία και την πρόσβαση σ’ αυτή με αξιοπρεπείς όρους για όλα τα παιδιά του Δήμου μας.

Προσπαθήσαμε το τελευταίο διάστημα, να βελτιώσουμε την εικόνα των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και να τα παραδώσουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Θα συνεχίσουμε βέβαια να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να είναι τα σχολεία μας στο επίπεδο που θέλουμε όλοι.
Όλοι γνωρίζουμε πως τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Η πολιτική ομως που προωθεί η κυβέρνηση, υποχρεώνει τους Δήμους να τα χρηματοδοτούν, τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς να ψάχνουν χορηγούς.

Βρισκόμαστε μπροστά σε δυσκολίες και προκλήσεις, που αφορούν κυρίως σε ζητήματα χρηματοδότησης για την συντήρηση των σχολείων μας, και σε σειρά νέα ζητήματα που προκύπτουν με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών.

Δυσκολίες όμως αντιμετωπίζει και κάθε οικογένεια και διάχυτη είναι η αγωνία για το πώς θα ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες των παιδιών της που γίνονται ολοένα και πιο δαπανηρές.

Ως δημοτική αρχή είμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά και ενωμένοι, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, ο Δήμος, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες και τα προβλήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ