Τι πρέπει να προσέξουν με το Net Billing οι εγκεκριμένοι αγρότες του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»

Του Χρήστου Αθανασιάδη

Με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του Net Billing (ταυτοχρονισμένος συμψηφισμός ενέργειας και πώλησης της πλεονάζουσας παραγωγής), που έγινε την Παρασκευή 6-9-2024, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η υποβολή αιτήσεων σύνδεσης στο ΔΕΔΔΗΕ, για τους εγκριθέντες του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι».

Για το παραπάνω θέμα, απευθυνθήκαμε στη Θεσσαλική εταιρεία κατασκευής και συντήρησης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΗΟΙ Energy» και ειδικότερα στην ιδιοκτήτρια κα Φωτεινή Κούρου, ρωτώντας την, ποιο είναι το κρίσιμο σημείο για τους αγρότες που εγκρίθηκαν στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι», μετά την ψήφιση του Net Belling.

Όπως μας ανέφερε η κα Κούρου:

«Κρίσιμο σημείο για τους εγκεκριμένους αγρότες, αποτελεί το γεγονός ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι από πλευράς γραφειοκρατικής διαδικασίας, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την πληρότητα του φακέλου, στην κατάθεση των αιτήσεων στο ΔΕΔΔΗΕ, για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων και δεν καταφέρουν την υλοποίηση μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους».

Κλείνοντας η ιδιοκτήτρια της «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy» επεσήμανε:
«Εμείς ως εταιρεία, έχουμε ήδη όλους τους πελάτες μας έτοιμους. Ωστόσο, όσοι εγκεκριμένοι αγρότες έχουν απορίες επί του θέματος, μπορούν να μας καλέσουν στο τηλέφωνο της εταιρείας 2410-617777, ώστε να κλείσουν ραντεβού και να τους ενημερώσουμε διεξοδικά».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ