Θ. Μαμάκος: «Προτεραιότητα η συντήρηση και σωστή λειτουργία των σχολείων μας» – Νέα σελίδα στο πολύπαθο Γυμνάσιο-Λύκειο Φαλάνης

«Είμαστε δίπλα στις μαθήτριες και τους μαθητές μας, τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της σωστής συντήρησης και λειτουργίας των σχολείων μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος από το Γυμνάσιο-Λύκειο Φαλάνης, όπου και παρέστη για την τέλεση του αγιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου Φαλάνης είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές από τη θεομηνία Daniel, τον περσινό Σεπτέμβριο, καθώς είχε πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να λειτουργεί στα μέσα Ιανουαρίου 2024.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, με τις μαθήτριες και τους μαθητές να προσέρχονται στις αίθουσες, μετά από τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης που έχουν ολοκληρωθεί.

Μετά από αίτημα της σχολικής κοινότητας της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ ο Δήμαρχος Λαρισαίων δεσμεύτηκε και για τις εργασίες αποκατάστασης που μένει να γίνουν στο χώρο του Γυμναστηρίου της μονάδας.

Να σημειωθεί ότι τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής & Περιαστικής Ανάπτυξης, κ.Κωνσταντίνος Βλαχούλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φαλάνης, κ.Κώστας Λυγούρας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ.Βασιλική Ζιάκα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ.Νίκος Ζέρβας, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Νέα χρονιά, νέα γνώση, νέες ελπίδες

Νωρίτερα, ο κ.Μαμάκος παραβρέθηκε στους αγιασμούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου και του 12ου Λυκείου Λάρισας, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει με τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ευχές για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

«Το σχολείο θα είναι πάντοτε πολύτιμος αρωγός στην ανάπτυξη της ελεύθερης σκέψης και της δημοκρατικής συνείδησης. Η προσφερόμενη γνώση, η συνεργατικότητα, ο διάλογος, η κριτική, η ομαδικότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, αλλά και στις κοινωνικές διεργασίες, όπως και η δοκιμασία, είναι κύρια συστατικά για τη διαμόρφωση των ανθρώπων που θα πρωταγωνιστήσουν στις κοινωνίες του αύριο.

Εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλες και όλους», σημειώνει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ