Μ. Χαρακόπουλος: Στα όνειρα των παιδιών μας το αύριο της χώρας!

«Σχολείο με γνωστικά αλλά και ηθικά εφόδια για τα παιδιά», ζητά ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ

«Μια νέα σχολική χρονικά ξεκινά φορτωμένη, όπως πάντοτε, με τις αγωνίες, τις ελπίδες και τα όνειρα των εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών μας. Σε αυτά τα όνειρα, που προσδοκούν να γίνουν πραγματικότητα μέσω του σχολείου, βασίζεται και το αύριο της χώρας μας. Χρέος όλων μας, και προπαντός της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονιών και της πολιτείας είναι να στηρίξουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ο κάθε ένας ανάλογα με τον ρόλο του, ώστε να παρέχει στα παιδιά μας όλα εκείνα τα εφόδια, γνωστικά αλλά και ηθικά, για να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να προσφέρουν στον τόπο και στους συνανθρώπους τους». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ακόμη ότι «όλοι θυμόμαστε με νοσταλγία την εποχή που πρωτοπήγαμε στο δημοτικό, και αναγνωρίζουμε τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκομίσαμε στην σχολική μας διαδρομή, οι οποίες μας βοήθησαν να πετύχουμε, στον έναν ή στον άλλο βαθμό τους στόχους μας στην κοινωνία. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί το σχολείο, και να μην λησμονούμε ότι αυτό συνιστά τον κύριο ιμάντα της κοινωνικής ανόδου.
Είναι πολύ θετικό ότι το υπουργείο Παιδείας προωθεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για το “ψηφιακό σχολείο”, που θα φέρει την εκπαιδευτική διαδικασία στην εποχή των μεγάλων τεχνολογικών καινοτομιών.
Παράλληλα, η χρηματοδότηση με 250 εκατομμύρια του προγράμματος “Μαριέττα Γιαννάκου”, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ για την αποκατάσταση και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, προσβλέπουμε ότι θα αναμορφώσει εκατοντάδες σχολεία σε όλη την επικράτεια.
Τέλος, το μέτρο της απαγόρευσης της χρήσης των κινητών τηλεφώνων εντός του σχολικού χώρου, που θα εφαρμοστεί και στην χώρα μας, έπειτα από ανάλογες πρωτοβουλίες και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, είναι μια απόφαση που κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, καθώς θα επιτρέψει στους μαθητές να παρακολουθούν απερίσπαστοι το σχολικό πρόγραμμα.
Εύχομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή σχολική χρονιά!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ