Να ενταχθούν οι τρίτεκνες στις πολύτεκνες οικογένειες

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κων/νος Μακάς, Μέλος συλλόγου τριτέκνων ν. Λάρισας, Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία τριτέκνων – ΟΠΟΤΤΕ

Αυτήν η επιστολή είναι με αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό στην 88η ΔΕΘ και αφορά την τριτεκνική οικογένεια
Ανακοινώθηκαν 3 μέτρα από τον πρωθυπουργό : Σύγκλιση των δικαιωμάτων των τρίτεκνων με των πολύτεκνων, ανεξάρτητα από εισόδημα: από τον διορισμό στο Δημόσιο και την εισαγωγή στα ΑΕΙ μέχρι τη συμμετοχή στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού.

Καταρχήν να θυμίσουμε τις διαρροές που υπήρχαν για άμεση εξομοίωση πολυτέκνων τριτέκνων, που τελικά αποδείχθηκε κενό γράμμα. Δεν λύνεται το δημογραφικό πρόβλημα με αυτά τα μέτρα!
Το πάγιο αίτημα μας είναι : η νομοθετική ρύθμιση ένταξης των Τριτέκνων στις Πολύτεκνες οικογένειες

Μετά τα αιτήματα μπορούμε να διαχωρίσουμε σε 2 βασικές κατηγορίες στα οικονομικά και στα θεσμικά αιτήματα. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε.
Θα παραθέσω 2 παραδείγματα παρακάτω από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Ενδεικτικά ένα 1ο παράδειγμα να αναφέρουμε ότι ο τρίτεκνος εκπαιδευτικός δημόσιος υπάλληλος μπορεί να υπηρετεί στα πιο απομακρυσμένα χωριά στο νομό Λάρισας και στην Ελλάδα που υπάρχουν σε αντίθεση με τις ξεχωριστές ομάδες που υπάρχουν και υπηρετούν εντός 20 km της κατοικίας τους (όπως είναι οι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, νοσηλευτές-ιατροί, εκκλησιαστικοί)

Ένα άλλο 2ο παράδειγμα με το τεκμαρτό εισόδημα που «έπιασε» και τον τρίτεκνο ελεύθερο επαγγελματία και το προστατευόμενο παιδί του που είναι φοιτητής με αποτέλεσμα για το 2024 να χαθεί το φοιτητικό επίδομα καθώς και το επίδομα παιδιών !
Να θυμίσω τέλος ότι οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις γεννήσεις (μέσος όρος), ότι η Ελλάδα ανήκει στις 7 πιο γερασμένες χώρες του κόσμου.
Φτάνει πια η αναλγησία, κοροϊδία , και ο εμπαιγμός στις τρίτεκνες οικογένειες!

ΥΓ: Ο γραφών συμμετείχε σε επιτροπή συνάντησης τριτέκνων ομοσπονδίας με κ. Σταικούρα αναπληρωτή υπουργό οικονομίας κυβέρνησης κ. Σαμαρά, πριν πόσα έτη. Από τότε περιμένουμε την εξομοίωση…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ