Εκθεση ζωγραφικής «Από την Ανατολή ως τη Δύση» του Γιώργου Κιτσούλη στο «Wisedog» στη Λάρισα

Το Wisedog εγκαινιάζει την Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 8 μ.μ., στον υπόγειο εκθεσιακό του χώρο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κιτσούλη, με τίτλο “Από την Ανατολή ως τη Δύση”. Η έκθεση περιλαμβάνει κυρίως ζωγραφικά και ορισμένα χαρακτικά έργα, μέσα από τα οποία ο Γιώργος Κιτσούλης μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε και να επαναξιολογήσουμε τα όρια μας σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο.

Με την ενότητα “Από την Ανατολή ως τη Δύση”, ο καλλιτέχνης διερευνά τη ζωντανή διαδικασία που προκύπτει μέσα από τη ζωγραφική στη φύση, όπου το άτομο αλληλοεπιδρά με τον περιβάλλοντα χώρο. Μυρωδιές, δέντρα, τεράστιοι όγκοι βουνών, όλα καλοβαλμένα και με την σημασία τους να λούζονται από φως.

Εντός αυτού του περιβάλλοντος, η ανθρώπινη παρουσία γίνεται εμφανής μέσω της απουσίας της καθώς το αποτύπωμα του ανθρώπου γίνεται ανεπαίσθητο χωρίς τις υπερβολές τον αστικών στοιχείων.
Η ζωγραφική στη φύση είναι μια φευγαλέα εντύπωση της στιγμής, ένα πάγωμα στο χρόνο και έπειτα μια αποτύπωση που θυμίζει χαρτογράφηση χωρίς την ακριβή σημασία της. Ο καλλιτέχνης μεταμορφώνει κάδρα του φυσικού κόσμου σε ένα ημερολόγιο καταστάσεων συνύπαρξης με το φύση.

Βιογραφικό Γιώργου Κιτσούλη

Ο Γιώργος Κιτσούλης σπούδασε στη σχολή καλών τεχνών της Φλώρινας υπό τη καθοδήγηση του εικαστικού Γιάννη Καστρίτση από το 2006 έως και το 2011

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Φλώρινα, Αθήνα, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα και έχει παρουσιάσει μια ατομική στο Πήλιο.
Από το 2015 ασχολείται ενεργά με γλυπτική, χαρακτική και διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων
Ζει και εργάζεται στη Λάρισα ως εκπαιδευτικός.

Για την έκθεση

Χώρος: WISEDOG Area #03, Σκυλοσόφου 3, Λάρισα
Διάρκεια: 20/09 – 03/10/2024
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 23:00

Τη βραδιά των εγκαινίων, τη μουσική θα επιμελείται ο Γιάννης Τσιρίκογλου στο χώρο του Lobby (Area #02)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ