Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο «εκπαιδευτικό χιονοδρομικό Κέντρο» στην θέση Κάναλος Κισσάβου

Μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτα και του αναδόχου

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου με τίτλο «εκπαιδευτικό χιονοδρομικό κέντρο» στην θέση ΚΑΝΑΛΟΣ Κισσάβου προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτα και ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας ΚΑΘΑΡΙΟΣ ΑΤΕΒΕ – Μαυρόπουλος Νικόλαος, αναδόχου του έργου, παρουσία σύσσωμου σχεδόν του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Σ Λάρισας, μετά από πολυετή προσπάθεια όλων των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων.

Η σχετική άδεια εκδόθηκε κατόπιν συνεργασίας όλων των τοπικών υπηρεσιών Περιφέρειας αλλά και Υπουργείων. Ένα όνειρο πολλών δεκαετιών όλων των μελών του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας, αλλά και πλήθος Λαρισαίων, προκειμένου το φυτώριο των αθλητών – αθλητριών του ΕΟΣ να πάει ίσως και καθημερινά σε μία απόσταση περίπου 40 χιλ. και κυρίως ο χρόνος μετάβασης να είναι σε λιγότερο από μία ώρα.

Το μικρό αυτό εκπαιδευτικό χιονοδρομικό κέντρο (το λέει άλλωστε και η λέξη) θα έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι μόνο για μικρά παιδιά, αλλά και για αυτούς που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκμάθηση των καταβάσεων, όπως λέγεται στον όρο της χιονοδρομίας.

Σύμφωνα με στελέχη του ΕΟΣ «προφανώς θα συνταχθούν ταυτόχρονα με την υλοποίηση αυτού κανόνες λειτουργίας και χρήσης για να είναι προσβάσιμο από όλους κυρίως στους Λαρισαίους ανεξαρτήτως ηλικίας. Ας ελπίσουμε ότι τα επόμενα χρόνια με την απαιτούμενη χιονόπτωση θα υπάρχει τόσο κοντά στην πόλη της Λάρισας μια χειμερινή διέξοδο για μικρούς και μεγάλους, με σκοπό να το χαρούν όλοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ