Β. Κόκκαλης στα χαλαζόπληκτα χωριά της Ελασσόνας: «Τεράστια η καταστροφή, φέρνω άμεσα στη Βουλή το ζήτημα»

Αυτοψία στα χωριά της επαρχίας Ελασσόνας τα οποία πριν από μερικές ημέρες «χτυπήθηκαν» από έντονη χαλαζόπτωση, πραγματοποίησε χθες Κυριακή, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.


Ο κ. Κόκκαλης συζήτησε με παραγωγούς και κατοίκους για το μέγεθος της ζημιάς, αλλά και για τη γενικότερη δυσμενή συγκυρία για τον πρωτογενή τομέα, στα χωριά Δολίχη, Κοκκινόγη και Γεράνεια.


Ακολούθως, έκανε την εξής δήλωση: «Η εικόνα ήταν δυστυχώς αποκαρδιωτική. Η καταστροφή σε αμυγδαλιές, καρυδιές και μηλιές είναι ολοκληρωτικοί. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση. Την ίδια ώρα, η προτροπή του ΕΛΓΑ «να μαζέψουν τους καρπούς από κάτω» είναι άδικη και μη ρεαλιστική, καθώς κάτι τέτοιο χρειάζεται υπερβολικά πολύ χρόνο, αλλά κυρίως είναι κοστοβόρο. Γι’ αυτό και θα φέρω το θέμα άμεσα στη Βουλή.


Το ίδιο θα πράξω και για την ανάγκη αλλαγής – επικαιροποίησης του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ για τα καρύδια, ώστε να αποζημιώνονται όπως οι υπόλοιπες δενδρώδεις καλλιέργειες και όχι με τις σημερινές εξευτελιστικές τιμές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ