“Μια Κυριακή με τη Mary Poppins”, μουσικοθεατρική παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Το σύνολο Μουσικού Θεάτρου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας ζωντανεύει επί σκηνής την ιστορία των παιδικών μας χρόνων και μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της Mary Poppins, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Η Mary Poppins γεννήθηκε πριν 80 χρόνια, ως ο κύριος χαρακτήρας της παιδικής σειράς βιβλίων της Πάμελα Λύντον Τράβερς. Η ιστορία της μεταφέρθηκε το 1964 στον κινηματογράφο, στο ομώνυμο μιούζικαλ φαντασίας, παραγωγής Γουόλτ Ντίσνευ, με μουσική επένδυση από τους αδελφούς Σέρμαν.

Έλαβε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ και κέρδισε 5, ανάμεσα στα οποία, Μουσικής Επιμέλειας και Πρωτότυπου Τραγουδιού Chim Chim Cher-ee. Έλαβε επίσης την 6η θέση στη λίστα με τα 10 καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών και το τραγούδι Supercali-fragilistic-expiali-docius έλαβε τη 36η θέση στη λίστα με τα 100 καλύτερα κινηματογραφικά τραγούδια.

Ας γνωρίσουμε από κοντά λοιπόν τη Mary Poppins, τον Bert, τον κύριο και την κυρία Banks, τη Jane, τον Michael, τη Barbara και τον John, τον θείο Albert και την κυρία Perruck, τον Oscar, τη γριούλα που ταίζει τα περιστέρια, τις νταντάδες, τους τραπεζίτες, τις καμαριέρες και την οικονόμο του σπιτιού, τους καπνοδοχοκαθαριστές και τους ρόλους έκπληξη!
Η μουσικοθεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συντελεστές:
Θεατρικό κείμενο: Ήλια Καρυαμπά
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Αγγελική Βόγια
Μουσική Επιμέλεια, Διδασκαλία Ορχήστρας – Τραγουδιών: Ελένη Κουτή
Ενορχήστρωση: Νίκος Έξαρχος
Στίχοι τραγουδιών: Μαριάννα Τόλη (Ο μαγικός κόσμος της αγάπης, Εθνικό θέατρο, 2001) – Αγγελίνα Εξάρχου, Κωνσταντίνος Νούλας
Επιμέλεια σκηνικών: Ελένη Μακροπούλου
Χορογραφίες: Λίνα Γεωργακούλη, Ρούλα Πίκουλα
Σκίτσα σκηνικών – Δημιουργία Αφίσας και προγράμματος: Γιώργος Δήμου

• Οι συντελεστές ευχαριστούν θερμά το Εθνικό Θέατρο για την ευγενική παραχώρηση του κειμένου «Ο μαγικός κόσμος της αγάπης», την κ. Ελένη Ψύρρα για την ευγενική παραχώρηση θεατρικών κοστουμιών και τους γονείς των μαθητών για την υποστήριξή τους.

Συμμετέχουν οι μαθητές: Μαρήνη Πουρνάρα, Γιώργος Δήμου, Δημήτρης Τσιντζηρούλης, Παναγιώτης Παναγούλης, Αναστασία Χάμου, Κατερίνα Μουζάκη, Σωτηρία Γκέρου, Γιώργος Ευσταθιάδης, Σοφίνα Γρηγοριάδη, Γιώργος Προβατάς, Μαρίλια Γιούδη, Κατερίνα Βαιοπούλου, Αριάδνη Τσιατσιάνη, Ειρήνη Κούρτη, Ηλιάννα Ζιάκα, Μαρίλια Γεσουλά, Περσεφόνη Ζιάκα, Μυρσίνη Κανέλλου, Γιώργος Λαζαρίδης, Ευαγγελία Δήμου, Ανθή Μπουχλαριώτη, Αγγελίνα Εξάρχου, Ειρήνη Πλίτση, Κατερίνα Τσαλουκίδου, Γεωργία Σμουδιάνη
Ορχήστρα μαθητών: Κωνσταντίνος Νούλας, Χρύσα Κορδά, Αναστάσης Αναστασίου, Νεφέλη Μπράτσου, Χαρά Αναστασίου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ