Συνάντηση ΣΘΕΒ – Πανεπιστήμιο Θεσσαλία: Συνέργειες για τη μετάβαση σε μια καινοτόμα επιχειρηματικότητα

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη είχε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς, τη Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Συνδέσμου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου και Επιχειρήσεων, στην καλύτερη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας καθώς και στην υλοποίηση κοινών προγραμμάτων.

Επίσης, στα πλαίσια και του συμφώνου συνεργασίας που υπογράφτηκε τον περασμένο Ιανουάριο, οι δύο εκπρόσωποι επικύρωσαν τη συμμετοχή από κοινού σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και κοινοτικές πρωτοβουλίες καθώς και πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις εγκαταστάσεις των εταιριών – μελών του ΣΘΕΒ, κατόπιν προγραμματισμού, μέσα στο 2024.

Η συνένωση των δυνάμεών τους, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών που έχουν αποκομίσει από τη μέχρι τώρα δραστηριοποίησή τους και η από κοινού ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών αναμένεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην ενίσχυση της έρευνας, καθώς και στην εξοικείωση των νέων επιστημόνων που αποφοιτούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την επιχειρηματική σκέψη.

Στη συνάντηση παρέστη και η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου κα Έλενα Καματέρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ