Ικανοποίηση Χρ. Κέλλα για την εισαγωγή με το 2% στα πανεπιστήμια των πλημμυροπαθών μαθητών της Θεσσαλίας

Ο Λαρισαίος υφυπουργός τους εύχεται να προχωρήσουν με αισιοδοξία προς το μέλλον

Την απόλυτη ικανοποίηση του και τις θερμές ευχαριστίες προς τον υπουργό Παιδείας, εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής ΝΔ Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για τη νέα ρύθμιση δυνάμει της οποίας, οι υποψήφιοι μαθητές που προέρχονται από τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το ειδικό ποσοστό του 2%. Κυριάκος Πιερρακάκης και Χρήστος Κέλλας είχαν συνεργαστεί στενά για τη ρύθμιση, από την περίοδο που ο κ. Κέλλας ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να παρέχει ειδική μέριμνα στους μαθητές των πλημμυροπαθών περιοχών της Θεσσαλίας, με την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω του ειδικού ποσοστού 2%. Πρόκειται για μια δίκαιη απόφαση που λαμβάνει υπ’ όψιν τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες κλήθηκαν να ανταποκριθούν οι μαθητές και οι οικογένειές τους, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών της θεομηνίας Daniel. Η απόφαση αυτή θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια για τους νέους της περιοχής, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεκινήσουν τις σπουδές τους και να προχωρήσουν με αισιοδοξία προς το μέλλον.

Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για ειδική μέριμνα στους πλημμυροπαθείς μαθητές και για την ευαισθησία που επέδειξε, αναγνωρίζοντας τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν στις περιοχές αυτές. Η απόφαση αυτή δείχνει την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους, παρέχοντας τους μια σημαντική ευκαιρία».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε: «Οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας, όπως ο εκ νέου διορισμός 10.000 μονίμων εκπαιδευτικών και το πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”, ύψους 250 εκατ. ευρώ, για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων, είναι καθοριστικής σημασίας για τους όλους τους μαθητές και ιδίως για εκείνους που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Οι πρωτοβουλίες αυτές επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον και τη φροντίδα της κυβέρνησης για τη στήριξη των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, ειδικά σε κρίσιμες περιόδους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ