Ο Δημήτρης Παπανδρέου άμισθος Σύμβουλος Εθελοντισμού και Συντονιστής των  Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας  της Περιφέρειας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δρ Δημήτρης Κουρέτας έθεσε την Πολιτική Προστασία στις πρώτες προτεραιότητες του προγράμματός του και στις 5 Δεκεμβρίου 2023 παρουσίασε σε ανοιχτή εκδήλωση το αντίστοιχο πρόγραμμα. Προχωρά έτσι σε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την διασφάλιση της ζωής και των περιουσιών των πολιτών.

Ένα από το στοιχεία του προγράμματος της Πολιτικής Προστασίας αφορά στον Εθελοντισμό και πιο συγκεκριμένα στο ρόλο των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με το Νόμο 4662/2020 αποστολή των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας είναι η παροχή συνδρομής στους αρμόδιους κρατικούς φορείς στο έργο της προστασίας της ζωής, της υγείας, της περιουσίας των πολιτών, καθώς και του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς από απειλούμενες ή εν εξελίξει φυσικές, τεχνολογικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές και απειλές, που προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης κατά τη διάρκεια ειρηνικής περιόδου.

Επιπλέον οι Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας συνδράμουν τον Εθνικό Μηχανισμό, δρουν και υποστηρίζουν το έργο των αρμόδιων Αρχών και των κρατικών υπηρεσιών για την εκπλήρωση της αποστολής τους, σύμφωνα µε τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουρέτας δέχθηκε τον κ. Δημήτριο Παπανδρέου, συζήτησαν και συμφώνησαν στην επισημοποίηση της συνεργασίας του, ως Άμισθου Συμβούλου Εθελοντισμού και Συντονιστή των  Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας  της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την κίνηση αυτή στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου Εθελοντικών Ομάδων, στην ενίσχυση των δυνατοτήτων τους, ώστε να μπορούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους τόσο στην καθημερινότητα και κυρίως σε έκτακτα γεγονότα, αλλά και στην προβολή του έργου των Εθελοντικών Ομάδων και της προώθησης του Εθελοντισμού γενικά.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπανδρέου

Ο Δημήτρης Παπανδρέου είναι Νοσηλευτής και Βοηθός Φαρμακείου και εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Είναι εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών με επιμόρφωση και πιστοποιήσεις από Ελληνικούς και Διεθνείς Οργανισμούς (Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών ΕΚΔΔΑ, Βασικές Αρχές Πολιτικής Προστασίας ΕΚΔΔΑ, Natural Disasters-Hurricanes and Tsunamis San Diego State University, Introduction to Climate Risk Informed Decision Analysis UNESCO, Aerial Forest Firefighting European Academy, Emergency Management Federal Emergency Academy, Bioterrorism Preparedress Tulane University, Security Risk Management INSAA) κ.α

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ