Την Κυριακή 22/9 η ονοματοδοσία της Πλατείας Προσκόπων από το Δήμο Λαρισαίων

Ο Δήμος Λαρισαίων, τιμώντας την προσφορά των προσκόπων στην πόλη της Λάρισας και συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα “110 χρόνια Πρόσκοποι Λάρισα”, διοργανώνει εκδήλωση ονοματοδοσίας της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, στις 11:00 π.μ., στον υπαίθριο χώρο Λαγού και Κραννώνος (παραπλεύρως Β’ ΚΑΠΗ) Λάρισας.

Στις 11.:15 π.μ. θα γίνει αγιασμός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου, θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και περιήγηση στο χώρο της πλατείας.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε και η ζωγραφιά στο κτίριο που εδρεύει η Περιφερειακή εφορεία Προσκόπων κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας και εφάπτεται με την ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, η οποία απεικονίζει την πορεία των Προσκόπων μέσα στην πόλη της Λάρισας. Τη ζωγραφιά σχεδίασε ο εικαστικός Αχιλλέας Ζάζος. Σε συνεργασία με το ενήλικο στέλεχος των προσκόπων και εικαστικό Πάρη Μακρή και την υποστήριξη ενήλικων προσκόπων δημιουργήθηκε ένα όμορφο έργο, ορατό από τον πολυσύχναστο κόμβο της Λαγού με την Κραννώνος. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, οι εταιρείες της πόλης μας “ΝΤΑΒΑΣ Χρώματα ΟΕ” και “ΔΙΑΣ σκαλωσιές” παρείχαν αφιλοκερδώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Οι πρόσκοποι από όλες τις περιοχές της Λάρισας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων, των Φαρσάλων, του Συκουρίου και της Αγιάς, θα συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους κατασκευάζοντας μόνιμα παιχνίδια για τα παιδιά της γειτονιάς, καλλωπισμό των φυτών και των καθισμάτων, καθώς και μικρές παρεμβάσεις για τον ευπρεπισμό του δημόσιου χώρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ