Νέα σύσκεψη για την πανώλη σήμερα στον Αμπελώνα – Ενίσχυση για ζωοτροφές απαιτούν οι κτηνοτρόφοι

Σε κλίμα έντασης και επιφυλακτικότητας, στον απόηχο και των τελευταίων κρουσμάτων στην περιοχή του δήμου Τεμπών και της Φαλάνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πέτρινο δημαρχείο του Αμπελώνα η νέα συνάντηση κτηνοτρόφων της περιοχής και κτηνιάτρων της περιφέρειας, παρουσία του περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα, του δημάρχου Τυρνάβου Στ. Τσικριτσή, του αντιπεριφερειάρχη Δ. Τσέτσιλα, του αντιδημάρχου δήμου Λαρισαίων Κ. Βλαχούλη, του αντιδημάρχου Ν. Νταλαγιάννη και του προέδρου της Δ.Κ. Αμπελώνα Δ. Θεοχαρίδη.

Από την πλευρά τους τόσο οι επιστήμονες όσο και ο περιφερειάρχης τόνισαν την αναγκαιότητα της απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί ώστε να ξεριζωθεί η νόσος, επισημαίνοντας ότι τυχόν περιπτώσεις ανυπακοής θα θέσουν σε κίνδυνο όλο το ζωικό κεφάλαιο της ευρύτερης περιοχής και θα οδηγήσουν σε καταστροφή την ελληνική κτηνοτροφία.

Από την πλευρά τους κάποιοι κτηνοτρόφοι επιχείρησαν να αμφισβητήσουν τα μέτρα, διαφωνώντας με τη θανάτωση των ζώων στις εκτροφές που εντοπίστηκαν κρούσματα για να συγκεντρώσουν την άμεση αντίδραση και την κάθετη διαφωνία των επιστημόνων και του περιφερειάρχη.

Η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων με έκδηλη την αγωνία για το μέλλον του επαγγέλματός τους ζήτησαν από τον περιφερειάρχη να στηρίξει το αίτημά τους για άμεση ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών αφού όπως τόνισαν υπάρχουν αρκετοί κτηνοτρόφοι που αδυνατούν να ταΐσουν τα κοπάδια τους που πρέπει να παραμείνουν στους στάβλους.

Το αίτημά τους στήριξε και ο δήμαρχος Τυρνάβου τονίζοντας ότι είναι άμεση ανάγκη ενίσχυσης των κτηνοτρόφων τους οποίους κάλεσε να εκφράζονται συλλογικά για να μπορέσουν να διεκδικήσουν αποτελεσματικά τα αιτήματά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ